Amerikai republikánus politikus üdvözli Magyarország álláspontját a globális minimumadóval kapcsolatban

2022. június 17. 17:07

„Örülök, hogy Magyarország elutasítja a Biden-kormányzat által bevezetni kívánt globális minimumadót” – fogalmazott Russel Vought.

2022. június 17. 17:07
null

Russel Vought, az amerikai republikánus párt politikusa Twitter-oldalán üdvözölte a magyar kormány álláspontját a globális minimumadóval kapcsolatban.  

Bejegyzésében leszögezte: „Örülök, hogy Magyarország elutasítja a Biden-kormányzat által bevezetni kívánt globális minimumadót”.

Varga Mihány pénzügyminiszter pénteken Luxembourgban, az európai uniós tagországok pénzügyminiszteri találkozóján jelentette be, hogy a globális minimumadó bevezetése adóemelést, a versenyképesség csökkenését és munkahelyek megszűnését jelentené Magyarországon, ezért

a kormány a nemzetközi nyomás ellenére sem támogatja az erről szóló uniós irányelv elfogadását.    

„Magyarország nem gondolja, hogy amikor az energiaárak emelkednek, amikor a családokra nehezedő terhek gyarapodnak, amikor a vállalatokra leselkedő kihívások száma növekedik, akkor erre az intézkedésre sort lehetne keríteni” – fogalmazott a pénzügyminiszter.

 

Nyitófotó: Képernyőfotó

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2022. június 18. 09:23
/üdvözölte a magyar kormány álláspontját a globális minimumadóval kapcsolatban/ Nézem az örvös galambokat a ház előtt a dróton. Az egyik galamb kettőt lép a másik felé és farok és nyakbólintással üdvözölgetni akar a másiknak. Még csak félig emeli a farkát, és hajol le mélyen, a másik már huss, repül is el. Nem táncolok! Extraprofit és minimáladó. Az isten szerelmére, írja már le valaki egy cikkben, hogy a minimál adó az NYERESÉGADÓ! Nem iparűzési, ami forgalomarányos. Vagyis egy könyvelésen múlik, hogy van e nyereséged, vagy nincs. Ha akarod, mindig nulla, felveszel még egy embert, beállítasz még egy gépet, újabbat állítasz be, még egy plázasort építesz. És máris nincs egy deka nyereséged se, és annak se 9 se 15 százaléka.
LancelotDuLac
2022. június 18. 04:14
"a baloldal masszívan a multikat védi"..."a multikat védik Gyurcsányék " xDDDDD Erre Orbánék megvétózták az uniós adóreformot! xDDDD Bezzeg otthon, a Mészáros és hasonlók társai kivételével - extraprofit adót vet ki, amit egyes-egyedül csak a magyar vásárlókkal fizettetnek meg! Nemcsak a Ryanair, hanem mindegyik társaság, bankok, biztosítok.... ilyen-olyan formában a vásárlóval fizettetik meg a plusz kiadást - csak a Ryanair reklámot csinál neki, ami persze hogy csípi OV-k szemét, hogy azok a pofájukba röhögnek és a szájukba hugyoznak! xDDD
LancelotDuLac
2022. június 18. 03:47
"a baloldal masszívan a multikat védi"..."a multikat védik Gyurcsányék " xDDDDD Erre Orbánék vétózzák a multik minimáladóját! xDDDD Bezzeg otthon, a nem Mészáros és társai cégekre extraprofit adót vet ki, amit egyes-egyedül csak a magyar vásárlókkal fizettetnek meg! Basszátok meg a redves kurvaanyátokat!
LancelotDuLac
2022. június 18. 03:46
"a baloldal masszívan a multikat védi"..."a multikat védik Gyurcsányék " xDDDDD Erre Orbánék vétózzák a multik minimáladóját! xDDDD Bezzeg otthon, a nem Mészáros és társai cégekre extraprofit adót vet ki, amit egyes-egyedül csak a magyar vásárlókkal fizettetnek meg! Basszátok meg a redves kurvaanyátokat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!