Neue Zürcher Zeitung: Aki olajért könyörög Putyinnak, az kapitulációra szólít fel

2022. június 29. 18:13

„Putyin nem ostoba, pontosan tudja, hogy az energiafegyver most a leghatékonyabb” – fogalmazott a svájci lapban Andreas Ruescht.

2022. június 29. 18:13
null

A Neue Zürcher Zeitung publicistáját, Andreas Ruescht felháborította, hogy a legnagyobb svájci párt, a nemzeti-konzervatív, jobboldali populista Néppárt egyik vezetője, a  Christoph Blocher lánya gazdasági okokra hivatkozva mielőbbi megállapodást sürget az orosz elnökkel.

Andreas Ruesch kifejti, hogy nem csupán Ukrajnának, hanem az egész földrésznek ártana, ha egy hátsó szobában egyezséget kötnének az agresszorral. Magdalene Martullo-Blocher, aki amellett, hogy az egyik leggazdagabb svájci vállalkozó, a parlament tagja, azzal érvel, hogy nem szabad megvárni, amíg a Kreml teljesen elzárja a gázcsapot,

szerinte a párbeszéd meghozza a békét és szavatolja az energiaellátást a kontinensen. 

„Nem igaz, hogy a szankciók jobban sújtják Európát, mint Oroszországot”

A szerző szerint nem igaz, hogy a szankciók jobban sújtják Európát, mint Oroszországot, vagy hogy a Kreml simán átirányíthatja a feleslegessé váló gázt Kínába. Úgy véli, ahhoz, hogy  új vezeték épüljön arrafelé, ahhoz még Moszkva szerint is három év kell. „Azaz Vlagyimir Putyin belátható ideig erősen függeni fog az európai gázpiactól. Sőt lehet, hogy meghatározó módon. Azaz érdeke, hogy továbbra is érkezzen a földgáz, az más kérdés, hogy az energiahordozót fenyegetőzésre használja” – fogalmaz Ruescht.

mert az EU-nak gondja van az új források felkutatásával. Így aki most sürgeti a megegyezést, az sokkal nagyobb árat fizet érte a tárgyalóasztalnál. Mellesleg már eddig is voltak próbálkozások a párbeszédre, csak éppen Moszkva követelései teljesíthetetlenek. Továbbá ragaszkodik ahhoz, hogy kész helyzetet teremtsen a fronton, azaz Ukrajna lehetőleg nagy részét bekebelezze” – fogalmazott a szerző. 

Nyitófotó: AFP

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DE JÓ
2022. június 29. 22:10
A Hálózat mindenhol, folyamatosan azt hazudja Európa polgárainak, hogy Magyarország ideiglenesen(!) megmaradt 5%-os olajrészesedése miatt nem lehet megállítani Putyint, meg az ukrán háborút. Miféle szövetséges az, amelyik ilyen szinten hazudik?
MrStokes
2022. június 29. 21:03
A kis f@sz liberalis nyomja a suket dumat a palagaz erdekeben Hazatlan sopredek.
Aerion
2022. június 29. 21:02
ÉS ??
Andreas1970
2022. június 29. 20:54
Sajnos a nemetek mindig fanatikusok voltak es ez most sincs maskepp Ezert alakulhatott ki naluk a fasizmus, melynek eroszaka igy vagy ugyinden nemetben megtalalhato, sot sokkal rosszabb, hogy karosan befolyasol mindent, es ami a racionalitas es demokracia ellentetje.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!