Lázár János: Jót és jól fogunk építeni

2022. június 02. 17:56

A miniszter leszögezte, azon fog dolgozni, hogy a jövőben magyarok tervezzenek és magyarok építsenek.

2022. június 02. 17:56
null

Lázár János, az Építési és Beruházási Minisztérium tárcavezetője a hódmezővásárhelyi Rádió 7-nek adott interjút – számolt be a Promenád24.

A Közös nevező című műsorban kiemelte:

Orbán Viktor miniszterelnökkel abban állapodott meg, hogy a következő időszakban építési és beruházási miniszterként az országépítés lesz a feladata.

Azért fog dolgozni, hogy Magyarország mihamarabb elérje a nyugat-európai életszínvonalat. Hozzáfűzte, arra törekszik majd, hogy az infrastrukturális fejlesztések és a rendezettség tekintetében ne lehessen észrevenni, ha valaki Ausztriából átlép Magyarországra, illetve olyan beruházásokat valósítsanak meg, amelyek javítják az emberek mindennapi életkörülményeit – emelte ki. 

„Arra kell figyelni, hogy jót és jól építsünk, ennek jegyében elsősorban a minőségre, és nem a mennyiségre fogok törekedni” – fogalmazott a miniszter a műsorban.

Számára továbbra is a vidék az első

Lázár János ugyanakkor azt is elárulta, számára természetesen

továbbra is a vidék az első, a vidék fejlesztésére összpontosítja energiáit.

„Ez ugyanakkor nem történhet a főváros rovására, nem Budapest fog kevesebbet kapni a jövőben, hanem a vidék többet” – húzta alá.

Észszerű építkezéseket tervez

Ezt követően a  tárcavezető ismertette, 2010 óta 23,5 ezer milliárd forintnyi állami beruházás valósult meg az országban, jelenleg is 10 ezer milliárd forint értékben zajlanak a fejlesztések.

Mint mondta, „az ország és a nemzet jövője szempontjából nagyon nem mindegy, hogyan használjuk fel ezeket a forrásokat”. Nemcsak

A beszélgetés során arra is kitért, hogy ennek jegyében a következő időszakban „komoly és mélyreható” építési jogszabályokat, illetve jogszabály-módosításokat készítenek majd elő az általa vezetett minisztériumban – idézte a portál.

Nyitóképen Lázár János miniszter. Fotó: Képernyőfotó

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szárma
2022. június 03. 18:29
Jani, az eszedet - Nándit - is magaddal hoztad?
masikhozzaszolo
2022. június 03. 09:00
Elmentem a Bauhausba. Valamiért, mindegy. Dugig van áruval. Bent, kint. A parkoló fele lezárva, mert nem fér el az áru különben. És körben, mint a Pál utcai fiúk vára. A kertészkislány locsol a bejárat előtt, mert ott is tele van virággal. És jönnek-mennek a frissen felvett segítők.
APESZ72
2022. június 02. 23:40
Csak kérdezem. Nem kéne valami szakirányú diploma ? Meg 10-20 év gyakorlat? Mint a magán szférában...bár azok hülyék...
bagira
2022. június 02. 22:58
Lázár jó fej .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!