Ismét riasztották a Honvédség gripenjeit

2022. június 14. 11:47

Egy Rigából Dubrovnikba tartó, Boeing-737 típusú repülőgép miatt emelkedett a géppár a magasba kedd reggel.

2022. június 14. 11:47
null

Június 14-én, kedden a reggeli órákban újra riasztást kaptak a Magyar Honvédség vadászgépei, mert egy Rigából Dubrovnikba tartó, Boeing-737 típusú repülőgép nem létesített rádiókapcsolatot a polgári légiirányítással – értesítette a Honvédelmi Minisztérium az MTI-t.

A Gripenek a riasztást követően felszálltak és a rádióösszeköttetés helyreállta után a horvát határig kísérték a repülőgépet, majd visszatértek a kecskeméti bázisra – olvasható a minisztérium közleményében.

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MayorAnna 03
2022. június 14. 14:27
Még, ha izraeli gépről lenne szó, mer' azoknak nyitva a légtér, mint a kurvák szeméremajka...
Tiszafa
2022. június 14. 12:51
Nem kísérgetni kell, hanem földre kényszeríteni! Leszállás után meg minimum 3 napig várakoztatni! Meg még kiszámlázni az egész herce-hurca költségét a légitársaságnak, amihez a gép tartozik.Mindjárt fontos lesz majd nekik, hogy utasítsák a pilótáikat, hogy mikor mi a dolguk ha egy ország légterébe belépnek..
Rodolfo
2022. június 14. 12:36
Az ilyen Grippenriasztó járatok nagy része horvát vagy szerb. Nincs erre valamilyen megelőző megoldás, esetleg a renitens légitársaságot figyelmeztetni lehetne?
Phm045
2022. június 14. 12:33
Szerintem is ki kell számlázni a légitársaságnak a költségeket. Egyet mindenképpen le kellene kényszeríteni, aztán elmaradna ez fajta figyelmetlenség. Szerintem kóstolgatnak minket.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!