Erdő Pétert is a pápa lehetséges utódai között említik

2022. június 02. 21:02

A pápa egészsége romlik, és ezért megfigyelők egyre gyakrabban vetik fel a lehetséges jelöltek kérdését.

2022. június 02. 21:02
null

Erdő Péter bíboros prímást mutatta be I. Ferenc pápa lehetséges utódai között sorozatában az Aktuell – számolt be a Hírklikk. A katolikus, egyházi kérdésekkel foglalkozó német portál cikke emlékeztetett rá, hogy

Ferenc pápa egészsége romlik, és ezért megfigyelők egyre gyakrabban vetik fel a majdani lehetséges jelöltek kérdését. 

Az Aktuell rámutatott: az eddig felmerült nevek nyomán jogos a kérdés, hogy van-e legalább egy olyan lehetséges jelölt, aki eltér a Ferenc pápa által kívánatosnak tekintett vonaltól. Andrea Gagliarducci újságíró február 7-én egy interneten megjelent írásában egy „kelet-európai” pápa lehetőségét említette, „aki különleges kompetenciával bír az egyházjog területén” – emlékeztetett a portál.

Gagliarducci ezt a személyt „egy VII. Pálnak” minősítette abban, hogy „új szellemi hagyományvonalat vázoljon fel”. A portál szerzője szerint nyilvánvaló, hogy az újságíró a némileg homályos leírással Erdő Péter magyar bíborosra gondolt – írta a Hírklikk.

Nyitóképen Erdő Péter bíboros. Fotó: Ambrus Marcsi – IEC2020

Összesen 207 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gyzoltan
2022. június 04. 14:03
Sajnálom, de nem én leszek, aki ezt elmagyarázza.., de utalok rá... "Radnótinak" a Nagykörútról nyíló utca volt elnevezve... A könyörtelen zsidó harag, bosszú nem enyhül... Néhány éve elvették az utcától a Radnóti nevet, de, hogy meg ne szólják őket, jóval kijjebb, egy jelentéktelen utcát kereszteltek, neveztek el Radnóti Miklósról... A felesége könyve is árulkodó... Meg a Radnótiért ejtett krokodil könnyek.., igen már úton volt a mentesítés, meg hasonlók...
gyaloggos
2022. június 03. 16:26
ERDŐ PÉTER már korábban is az esélyesek között tartották számon, DE SZERINTEM semmi esély arra, hogy a közeljövőben magyar pápa legyen!
Hattori
2022. június 03. 13:08
de itt már senkit nem érdekelnek a tradíciók. ezek mind "progresszívek" ez az új őrület, az önsorsrontás. ilyen a világ. nem akar a világ "egy visszarendező ellenforradalmárt"! pedig jobb lenne, ha nem kommunisták, meg liberáliok irányítanának egy ilyen szervezetet, mint a katolikus egyház. reformokra szorul, de nem elvtelenségre. nem vagyok benne biztos, hogy Erdő Péter elég rutinos az ilyen csatákhoz. ő egy szobatudós, a vatikáni harcok nem neki valók. ode egy karozmatikus, de tradicionalista vezető kéne. sem Ratzinger nem volt az, sem Erdő nem az. attól függ milyen irányt akarnak az egyházfiak...???
Hattori
2022. június 03. 11:26
nyugi, a világ nem akar egy magyar, konzervatív pápát... sosem akart, és sosem fog akarni. ne is reménykedjetek. a pápaságának egyetlen nagy előnye lenne, hogy magyar kutatók hozzáférnének a vatikáni levéltár titkosabb anyagaihoz is akár... ;)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!