Merkel szerint Putyin a lemondására várt

2022. június 18. 19:51

A volt német kancellár elmondta, hogy a hivatali ciklusa végén már egyre kevésbé tudott befolyást gyakorolni az orosz elnökre.

2022. június 18. 19:51
null

Elképzelhető, hogy Vlagyimir Putyin többek közt csak azért idén februárban indított támadást, mert arra várt, hogy ő távozzon hivatalából – fogalmazott szombaton Angela Merkel.

Merkel szerint Putyin a lemondására várt

A volt német kancellár a Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND) német médiacsoportnak adott interjúban úgy fogalmazott: szerinte Putyin már régóta arra várt, hogy lemondjon vagy távozzon a hivatalából. „A lemondásomnak ugyanolyan hatása lehetett volna, mint a franciaországi választásnak, az afganisztáni kivonulásnak, vagy a minszki kibékülése folyamat megakadásának” – vélekedett a volt kancellár.

Angela Merkel arra is kitért, hogy

a hivatali ciklusa végén már egyre kevésbé tudott befolyást gyakorolni az orosz elnökre,

mivel a vele való tárgyalásoknak egyre kevesebb kézzelfogható eredménye lett.

„Eredménytelen kísérletek”

„Akkor már egyértelmű volt, hogy nem sokáig maradok a hivatalomban, és emiatt el kell ismernem, hogy a múlt évben számos, a tárgyalásokon tett kísérletem eredménytelen volt” – mondta. 

A volt kancellár végül azt is elmondta: nem zárja ki azt, hogy 

idővel közvetítőként ő maga is részt vehet az orosz-ukrán kibékülés folyamatában.

Valamint azt is elismerte, hogy a gyakorlatban erre még nem kapott felkérést a felektől. 

Nyitókép: Annegret Hilse / Sven Simon/  AFP

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Readar
2022. június 20. 05:27
Nem tud kiszállni a Főmufftti
llnnhegyi
2022. június 19. 16:38
Ah! Egyáltalán nem voltál fontos neki Merkel néni!
MZperXXL
2022. június 19. 14:11
"A volt német kancellár elmondta, hogy a hivatali ciklusa végén már egyre kevésbé tudott befolyást gyakorolni az orosz elnökre." Valószínűleg látta, hogy egyre hülyébb döntéseket hoz, tárgyalópartnerként nem önálló, valódi iránymutatásra és döntésekre képtelen BÁB lett. Ilyenre nincs értelme időt, energiát vesztegetni.
confitür
2022. június 19. 11:07
Szeretett volna befolyást gyakorolni az Orosz elnökre,az amerikai ügynök,Merkel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!