Az életpárti döntés elleni tüntetésekre buzdít Barack Obama

2022. június 25. 17:19

A volt amerikai elnök szerint a Legfelsőbb Bíróság döntésével több millió amerikai alapvető szabadságjogát támadta meg.

2022. június 25. 17:19
null

Barack Obama közleményben reagált a Legfelsőbb Bíróság azon döntésére, amely felülbírálta a közel 50 éve meghozott Roe v. Wade-per ítéletét, amely lényegében kötelezővé tette az országban az abortuszhoz való jog biztosítását és védelmét – adta hírül a Hetek a FoxNews értesüléseire hivatkozva.

A volt amerikai elnök közleményében arra is kitért, hogy a Legfelsőbb Bíróság a döntésével nem csak egy 50 évvel ezelőtti ítéletet bírált felül, hanem

„az ember legszemélyesebb döntését a politikusok és ideológusok kénye-kedve szerint szabályozza”,

amivel szerinte több millió amerikai alapvető szabadságjogát támadta meg. 

Obama szerint az Alkotmány védelmezi azt, hogy az ember eldönthesse, kivel fekszik le, kivel házasodik össze, alkalmaz-e fogamzásgátlást vagy sem, illetve akar-e gyermeket vállalni, vagy sem – áll a Hetek által idézett közleményben.

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, ezzel az ítélettel most az államok kezébe került a döntés, hogy korlátozzák-e az abortuszt.

Kapcsolódó tartalom

Áll a bál: heves reakciók az Egyesült Államokban, az alkotmánybíróság abortuszról hozott pénteki döntése után
Még az ENSZ is reagált a megosztó döntésre. Bővebben...

Nyitókép: MTI/EPA/AJC pool/Alyssa Pointer

 

 

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
5m007h 0p3ra70r
2022. június 27. 13:42
Az Obama Care ami a szabadságjogokra hivatkozva engedi korlátozni az egészséghez fűződő jogot az persze nem baj. Engedi, hogy kibújj a egészségbiztosítás fizetése alól, igaz így ellátást sem kapsz. A törvényhozó hatalom védelmére szólít fel a néger exelnök - amely az egyénre hárítja a saját felelősségét a szabadságra hivatkozva. Hiszen a törvényhozó lehetőséget teremtett, ugyanakkor engedi, hogy egy hivatkozással ne élj a javadra rendelkezésre álló eszközzel.
budapesti
2022. június 26. 00:20
Éppen a fekete gyerekeket gyilkolják le a legnagyobb arányban... Obama... Te Fekete Halál... :-(
zakar zoltán béla
2022. június 25. 22:06
Líbia..................
zakar zoltán béla
2022. június 25. 22:06
Líbia..................
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!