A Fidesz-frakció női politikusai elítélik a jobbikos nemierőszak-botrányt

2022. május 13. 15:00

„A zaklatás minden formáját – pártpolitikától függetlenül – elítéljük és együttérzünk az áldozattal” – írták közleményükben.

2022. május 13. 15:00
null

„Nemrég látott napvilágot, hogy a Jobbik egyik politikusa a gyanú szerint szexuálisan zaklatta a párt egyik munkatársát. A zaklatás minden formáját – pártpolitikától függetlenül – elítéljük és együttérzünk az áldozattal” – erről írtak pénteki közleményükben a Fidesz új parlamenti frakciójának női tagjai.

A Varga Judit hivatalos közösségi oldalán megosztott bejegyzésben az áll: „azt ugyanakkor elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a Jobbik vezetése Jakab Péterrel az élen a kezdetektől tudott az esetről, azonban az áldozat védelme helyett csak azzal foglalkozik, miként mentse meg az elkövetőt a következményektől”.

A Jobbik szerint egyből cselekedtek

A Bors múlt hét csütörtökön írta meg, hogy a Jobbik tavaly év végi, vidéki eseményén, ahol kizárólag a párt vezető politikusai vettek részt, egy korábbi, meg nem nevezett polgármester bezárta egy szobába, majd megpróbálta megerőszakolni Szilágyi György Jobbik-alelnök élettársát, majd az eseményt a lap információi szerint a pártvezetés megpróbálta eltussolni. A Jobbik későbbi közleménye a nemi erőszak kísérletének tényét nem tagadta, csak azt, hogy megpróbálták volna elhallgatni az ügyet, majd egy újabb közleményben úgy fogalmaztak: 

„Az állítólagos eset, amiről beszélünk 2021 decemberében történt. A helyszínen tartózkodók semmilyen erőszakos cselekményt nem láttak, feléjük jelzés sem érkezett. Ha történt volna ilyen, azonnal hatósági eljárást kezdeményeztek volna. Most, közel fél évvel a történtek után [...] az érintett hölgy etikai eljárást kezdeményezett az ügyben, amit a párt azonnal el is indított, erről pedig az érintettet tájékoztatta is a bizottság. Emellett Jakab Péter azt tanácsolta Szilágyi Györgynek, ha bármi ilyet tapasztaltak, akkor ne pusztán etikai bizottsághoz forduljanak, hanem a nyomozati szervekhez is, hisz érdemi megállapítást ők tudnak tenni az ügyben. Erre Jakab Péter ígéretet is kapott.”

Kapcsolódó

Ez lenne a szebb jövő? – Hol tart ma a Jobbik?

Választás és tisztújítás után a Jobbik. Az egyik biztosan kudarc, a másik még kérdéses. Milyen helyzetben van jelenleg a párt, és mi várhat rá a következő időszakban? Helyzetértékelésünk.

Nyitókép: Ficsor Márton

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
wrfri
2022. május 16. 04:05
És a Fidesz frakció férfi politikusai? Őket nem zavarja?
kivancsijani
2022. május 13. 22:02
Az a szép a ballib erkölcsi etikai megmondó emberekben, hogy nekik rendre csak az a bűn, amit Fideszesekről tételeznek fel. Azért (és ezért küldte el őket a választók nagy többsége a picsába) el kéne arra a szintre jutniuk, hogy az örökérvényű bűnöket és bűnösöket mindenféle mérlegelés nélkül elitélik.
Töki
2022. május 13. 18:48
Minden normális nőnek ezt tennie. Párttól függetlenül. Erre csak a mi pártunk női tagjainak van tartása.
Sulammit
2022. május 13. 18:29
"mert vétkesek közt cinkos, aki néma" Ugye mennyire igazak Babits sorai, ellenzéki boszik? Hol van ilyenkor a nagyszájú Szél Bernadett, Szabó Tímea, Vadai, Gurmai, Sárosdi Lilla, Weiszer Alinda és a többi liberális boszi?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!