Ukrajnai háború: Popásznánál előretörtek az oroszok

2022. május 23. 12:22

A megszállók arra törekednek, hogy a várostól északra új vonalat nyissanak, hogy befejezzék Szeverodonyeck bekerítését – derül ki az Institute for the Study of War elemzéséből.

2022. május 23. 12:22
null

Az orosz erők május 22-én csak minimális előnyre tettek szert Kelet-Ukrajnában. Újabb jelentések megerősítették, hogy csapataik május 19-én visszafoglalták az északi Harkivi területen található Rubizsnye városát – derül ki az Institute for the Study of War elemzéséből.

Az oroszok valószínűleg további erősítéseket vezényelnek a Sziverszki Donyec folyó nyugati partján, Harkiv északi részén lévő állásaik megtartására

– ahelyett, hogy a folyón átvonulva védelmi pozícióként használnák azt –, hogy megakadályozzák a további ukrán előrenyomulást észak vagy kelet felé, amely veszélyeztetné az orosz kommunikációs vonalakat az Izyum tengely felé.

Ukrán források megerősítették, az oroszok előrenyomultak Popásznánál és valószínűleg arra törekednek, hogy a várostól északra új vonalat nyissanak, hogy befejezzék Szeverodonyeck bekerítését, miközben egyidejűleg nyugatra, Bakhmut felé haladnak. Az intézet ugyanakkor azt állítja, nem lesznek képesek egyszerre mindkét előrenyomulási vonal teljes erőforrását biztosítani.

Az orosz megszálló erők folytatták a deportálási eljárásokat Mariupolban és környékén

A támadó erők valószínűleg a déli tengelyen készülnek a a hadműveletek folytatására. Az oroszoknak az a célja, hogy bekerítsék az ukrán erőket Kelet-Ukrajnában és elfoglalják a Donyecki és Luhanszki terület teljes területét – írja az elemzés.

(Fotó: Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata által videófelvételről készített képen egy orosz katona (j) átvizsgálja egy ukrán katona felszerelését a mariupoli Azovsztal acélmű területén 2022. május 20-án. Igor Konasenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője bejelentette, hogy az Azovsztal acélmű és Mariupol város teljes mértékben az orosz hadsereg ellenőrzése alatt áll.MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata)

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
B_kanya
2022. május 23. 13:51
"ISW currently operates as a nonprofit organization, supported by contributions from defense contractors including General Dynamics, DynCorp, and previously, Raytheon" Kell még valamit mondanom, ildikó?
Forgalmazó
2022. május 23. 13:40
A milliardos jeszenszki hamarosan közli az oroszok veszteségeit és Moszva bevételének előkészületeit!
Akitlosz
2022. május 23. 13:23
Az ukrán hadvezetés újabb Mariupolt csinál Szeverodonyeckből. A végkimenetel is hasonló lesz. Újabb nagy ukrán erők fognak fogságba esni.
Akitlosz
2022. május 23. 13:22
Deportálási eljárások? Ha lengyelek csinálnák, akkor humanitárius segítségnyújtásnak írná ugyanazt ugyanez az ismeretlen újságíró.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!