Tóth Gabi megtapasztalta, milyen a keresztényüldözés

2022. május 24. 21:13

Az énekesnő a közmédia műsorában úgy fogalmazott, a vallásos embereknek most bátornak kell lenniük.

2022. május 24. 21:13
null

Az M5-ön futó Ez itt a kérdés című műsor vendége volt Tóth Gabi énekes, aki az utóbbi egy évben nyíltan vállalta vallásosságát.

Tóth Gabit úgy konferálták fel a műsorban, mint aki Máté evangéliumának egy mondatával azonosul: „boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa” – idézte a hvg.hu-t az rtl.hu.

Az énekes a műsorban elárulta, hogy a nagymamájának köszönheti a vallásosságát, és hogy a színpadra lépés előtt mindig imádkozik.

Arról is beszélt, hogy hisz „a sötét oldal erejében” is, azaz a bibliai Gonosz létezésében. Később hozzátette: „Sokszor éreztem én is, hogy az Ördög ott liheg a nyakamban. De az a lényeg, hogy tisztán tudom tartani a hitemet, hogy nem tudta átvenni az irányítást sem pénz, sem hatalom, sem gőg formájában.”

Tóth Gabi azt is kifejtette, hogy szerinte

nehéz időket élnek meg a vallásos emberek, és úgy gondolja, most bátornak kell lenni.

„Hiszem, hogy azért valahol egy keresztényüldözés van. Én ezt tapasztalatból is gondolom” – fogalmazott az énekes, akit számos támadás ért, mióta a közvélemény előtt is nyíltan vállalja keresztény hitét.

A teljes műsort alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Képernyőfotó

 

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KarolinaS
2022. június 01. 21:30
Az 1950-es evekben rengeteg keresztényt internáltak, kínoztak és öltek meg. Hogy merészeli ez a divatkeresztény a negatív kritikákat keresztényüldözésnek venni???? Vagy talán a fekete autótól kell rettegnie? Meg újranyitották a recski internálótábort? Vagy ismét üzemel az Andrássy 60?
barany
2022. május 25. 14:37
Elképesztő az ádáz gyűlölet hullám, amit a hozzászólók szegény Tóth Gabira zúdítottak. Tekintet nélkül felekezeti és világnézeti különbségre. Őszintén szólva azt sem tudom hol, és mit szokott Tóth Gabi előadni. Nem értek a műfajhoz, amit űz. De a CIPAC megnyitóján nagyon szépen, mély átéléssel énekelte a magyar himnuszt. Én bízom a Tóth Gabit kiválasztók nálam bizonyára jobban értők hozzáértésében.
Hyazinth
2022. május 25. 14:31
Remélem, hogy csupán Krausz úr lihegett a nyakába, csak nem volt felkapcsolva a villany. :)
Hyazinth
2022. május 25. 14:27
Ha globálisan gondolta Gabriella a keresztényüldözés létét, akkor igaza van. Egyiptomban, Srí lankán és más helyeken valóban követnek el keresztényellenes merényleteket, templomgyalázásokat. Amíg itthon Perintfalvi banya dühkitörései jelentik a legnagyobb veszélyt, nyugodtak lehetünk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!