Olaf Scholz megérti, hogy Magyarország mentességet kért az olajembargó alól

2022. május 31. 18:22

A német kancellár szerint a kedden meghozott döntés hozzájárul ahhoz, hogy Oroszország befejezze az ukrajnai háborút. 

2022. május 31. 18:22
null

Az uniós tagállamok vezetői olyan megállapodásra jutottak az orosz olajembargóról szóló szankciókkal kapcsolatban kedd hajnalban, miszerint az csak a tankhajókon érkező nyersanyagra vonatkozik, a csővezetéken érkezőre nem , amivel gyakorlatilag Magyarország kapott kedvezményt. 

A Zeit cikke alapján a döntést Németország zölpárti gazdasági minisztere, Robert Habeck erősen kritizálta szerinte a magyar miniszterelnök aljas módon pókerezett a saját érdekeiért.

Olaf Scholz kancellár viszont azt mondta, megérti a magyar álláspontot,

mert nem tud minden ország olyan gyorsan függetlenedni az orosz importtól, mint Németország. Hozzátette, hogy a mostani döntés is 90 százalékkal csökkenti az orosz kőolaj behozatalát az EU-ba. Szerinte a döntés hozzájárul ahhoz, hogy Oroszország befejezze az ukrajnai háborút. 

Nyitókép: AFP

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bf109g6
2022. június 01. 10:22
Erről az egész szankciózásról ez jut eszembe: https://www.youtube.com/watch?v=DiKFV9Ka-GU
Reszelő Aladár
2022. június 01. 09:46
Engem komolyan meglep, hogy egyes politikusok meglepődnek azon, hogy bizonyos politikusok a saját országuk és népük érdekeit képviseli hagymázas elméletek és ideológiák helyett. Momentán azon ment a vita, hogy el kell-e veszíteni az állásunkat azért, hogy Ukrajnának vagy jobb legyen vagy nem.
Phm045
2022. június 01. 07:59
Ez a puhapöcs mem MO állaspontját értik meg, hanem azoknak a német nagyiparosokét, akik rárugták sz ajtót, és felhízvták a figyelmét a magyarországi érdekeltségeikre........
krampus
2022. június 01. 02:34
Az oroszoknak nem penz kerdese a haboru! Szarasig vannak gyersanyagbol, fegyvergyabrol, munkaerobol es elelmiszerbol is! Seperc alatt bevezethetik a hadikommunizmust s a nep tamogatja is, mint a tortenelem soran bamikor, amikor a letuk volt veszelyben! Agyhalott nyugati politikusok az elen Ursula van de Lejebb-el. Az ongyilkos kommando jut eszembe a Monthy Python eloadasaban!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!