Ráhajt a DK az önkormányzati helyekre

2022. május 27. 11:19

Folytatódik a harc a Gyurcsány-párt és a Momentum között.

2022. május 27. 11:19
null

„A XI. kerületi hatpárti vitákat a XI. kerületben kell megoldani, nem a Fővárosi Közgyűlésben” – üzente Lakos Imre, a DK újbudai elnöke közleményében, arra utalva, hogy szerinte a Momentum Bősz Anett megválasztásának megvétózásával „felrúgta” a XI. kerületben zajló hatpárti egyeztetést.

„A Momentum ezeken a hatpárti tárgyalásokon azt kívánja elérni, hogy Lados Tamás, a párt kerületi elnöke legyen a XI. kerület alpolgármestere. Ahhoz is ragaszkodik, hogy az új alpolgármestert a szeptemberi időközi választás előtt válasszák meg” – közölte csütörtökön a DK újbudai szervezetének elnöke.

Újbudán Orosz Anna eddigi momentumos alpolgármester és Bedő Dávid képviselő helye ürült meg az önkormányzat képviselő-testületében, mivel mindketten felvették parlamenti mandátumukat. 

Lados Tamás mellett a Momentum a másik helyen Devecseri Mátyást, a párt helyi alelnökét jelölné az Index szerint. A hatpárti választási megállapodás egyébként úgy rendelkezik: listás helyen az addigi képviselő pártja jogosult jelölni, egyéni körzetben győztes képviselői hely esetében pedig a pártok törekednek erre.

Tyúk vagy a tojás?

Az üggyel kapcsolatban a DK és Momentum ugyanazzal vádolja egymást: hogy a fentebb is említett hatpárti megegyezést a másik fél rúgta fel. A Momentum szerint azzal, hogy a DK nem fogadta el előzetesen azt, hogy Orosz Anna és Bedő Dávid helyeit Újbudán momentumos jelöltek vegyék át, a DK szerint pedig azzal, hogy a VII. kerületben a DK-s Jenei Kevin választási plakátjaihoz a Momentum nem adta oda a logóját.

Az Index szerint Újbuda azért is válhatott „puskaporos hordóvá”, mert itt győzte le majdnem 69 százalékos eredménnyel Orosz Anna a baloldal (előbb MSZP-s, majd a DK-ba igazoló) veterán politikusát, Gy. Németh Erzsébetet, illetve Tóth Endre, a DK felé gravitáló egykori MSZP-s polgármester Molnár Gyulát.

Címlapkép: Facebook

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Perczel Éva
2022. május 27. 16:51
A fene se érti! Vajon miért olyan vonzók ezek a kivéreztetett, nincstelen önkormányzatok?
syphax
2022. május 27. 14:49
P.S.: MÉG RÁGONDOLNI IS ROSSZ, HOGY MI LETT VOLNA ITT--ORSZÁGOSAN--HA ÁPR. 3-ÁN ŐK KERÜLNEK KORMÁNYZATI HATALMI POZITÚRÁKBA....
syphax
2022. május 27. 14:47
"...Az üggyel kapcsolatban a DK és Momentum ugyanazzal vádolja egymást: hogy a fentebb is említett hatpárti megegyezést a másik fél rúgta fel..." NAPERSZE.EZ(!) IGY EGY TIPIKUSAN KÖZISMERT ÉS IGAZÁN GYAKORI MÓDSZER LIBERÁLGENYÁK ÉS KOMCSIFATTYAK KÖREIBEN. AZ LENNE MEGLEPŐ, HA NEM EZT TENNÉK...KÖLCSÖNÖSEN.
khomeini
2022. május 27. 13:48
Lakos is végigment a damaszkuszi úton. Bár így utólag látva és átélve az elmúlt 32 évet, az SZDSZ és a DK nem is állt soha túlzottan távol egymástól.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!