Bloomberg: Putyin pária ugyan, ám ez nem akadályozza utánzóit Európában

2022. május 12. 09:49

„Amikor az ukrán hírek kezdenek eltűnni a címoldalakról, Vlagyimir Putyin útitársai újra felbátorodnak majd” – fogalmaz a Bloomberg szerzője.

2022. május 12. 09:49
null

Az ideológiai rokonszenv és az intézményes kapcsolat Oroszország és a szélsőséges európai hálózat között túlélheti az Ukrajna elleni támadást, főként, amikor változatlanul meredeken emelkednek a megélhetési költségek – véli Pankaj Mishra, a Bloomberg hírügynökség publicistája.

„Putyin útitársai”

„Amikor az ukrán hírek kezdenek eltűnni a címoldalakról, Vlagyimir Putyin útitársai újra felbátorodnak majd. Spanyolországtól Olaszországig jönnek fel a szélsőjobbos pártok, ami veszélyezteti a földrészen az ukrajnai háború nyomán kialakult egységet” – írja véleménycikkében Pankaj Mishra.

Emlékeztet arra, hogy az orosz agresszió miatt a kontinens a külső biztonsági fenyegetésekre összpontosít, csakhogy potenciálisan nagyobb veszedelmek leselkednek rá belülről, merthogy egyre jelentősebbek a Putyin-barát, szélsőséges erők.

„Habár Marine Le Pen vesztett a választáson, de mivel minden eddiginél többen voksoltak rá, igazolta, hogy mind jelentősebb tényező Moszkva egyik fő szövetségeseként. Orbán Viktor, aki szintén nagy csodálója az orosz elnöknek,

földcsuszamlásszerű győzelemmel tartotta meg hatalmát”

– fogalmaz a szerző.

„Lendületben a szélsőjobb”

Nem ennyire látványos, de legalább ennyire fontos, hogy a fasizmus két egykori kulcsországában, az olaszoknál és a spanyoloknál lendületbe jött a szélsőjobb – írja a szerző.

Ezután hozzátette: „Giorgia Meloni, az Olaszország Fivérei meleg- és bevándorlásellenes vezére jövőre az ország miniszterelnöke lehet.

amikor a kifejezetten idegengyűlölő Vox az egyik tartományban koalícióra lépett a Néppárttal”.

Nyitókép: AFP

 

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Prücsök
2022. május 13. 00:47
Részemről Z. Aztán legyen már béke.
olajfa1
2022. május 12. 14:30
Ezek mindenkit le "fasiztáznak" vagy -jó esetben- le "diktátoroznak"... esetleg "csak" le "autokratáznak"! Vagyis ezek szépen körbeállnak... és mindegyik az elötte levőt "le ...valamizi" lehetőleg minél nagyobb hazugsággal! Na ez most éppenséggel az EU! Egyszer Orbánt "fasiztázzák" aztán Putyint , aztán Putyin az "európaiakat"... aztán Zseli Putyint diktátorozza, aztán Putyin fasisztázik vissza, azán a hollandok Orbán vagy fasisztázzák vagy diktátorozzák, vagy autokratázzák stb stb... No és ezek mind mind "demokratának" tartják magukat!!!.. Egyszerüen csak viccesek!... de inkább katasztrófálisaknak mondanám ezeket a vádaskodókat!!
fatman
2022. május 12. 13:39
Libsik kezdenek beszarni? Helyes
tetx
2022. május 12. 12:24
Ostoba, tájékozatlan birka.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!