Biden: Az amerikai GDP 40 év után először nő gyorsabban, mint Kínáé

2022. május 23. 09:46

A Bloomberg Economics múlt héten megjelent előrejelzése szerint az Egyesült Államok gazdasága 2,8 százalékkal, Kínáé szerényebben, 2 százalékkal nő.

2022. május 23. 09:46
null

Az Egyesült Államok hazai összterméke (GDP) több mint negyven év után az idén először fog gyorsabban nőni, mint Kínáé – jelentette ki Joe Biden amerikai elnök hétfőn Tokióban, amikor Fumio Kishida japán miniszterelnökkel tartott közös tokiói sajtótájékoztatót.

„Az Egyesült Államok GDP-je 40 év után először fog gyorsabban nőni, mint Kínáé. Ez azt jelenti, hogy nincs problémánk? Természetesen ugyanazok a problémáink vannak, mint a világ többi országának, de a gondok következményei nem olyan súlyosak, mint a világ más részein” – mondta arra a kérdésre válaszolva, hogy elkerülhetetlen-e a recesszió az Egyesült Államokban, és az amerikaiaknak fel kell-e készülniük rá.

A Bloomberg Economics múlt héten megjelent előrejelzése szerint az Egyesült Államok gazdasága 2,8 százalékkal, Kínáé 2 százalékkal nő. Amennyiben beigazolódik az előrejelzés, az amerikai gazdaság bővülése először körözi le Kínáét 1976 óta.

(Fotó: A császári udvar sajtóirodája által közreadott képen Joe Biden amerikai elnöktől /b/ búcsúzik Naruhito japán császár a megbeszélésük után a tokiói császári palota ajtajában 2022. május 23-án.MTI/AP/Japán császári udvar sajtóirodája)

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nagyhuba1
2022. május 24. 14:52
Persze, hogy gyorsan nő eladták a sor elfekvő hadianyagot, "környezetbarát" palagázt.Már várják az ukrán befektetési lehetőségeket.
Imre Debrecen
2022. május 23. 11:03
Japánban tett látogatása során, Biden fenyegetőzött, a New York Times szerint! "Biden megfenyegette Kínát Joe Biden: Amerika katonai erőt alkalmazna, ha Kína megtámadná Tajvant. Az amerikai elnök kijelentette, hogy katonai erőt alkalmazna Tajvan megvédésére, ha Kína valaha is megtámadná, felhagyva a korábbi elnökök stratégiai kétértelműségével." "Biden arra a japán kérdésre válaszolt, hogy Tajvan védelmére kelni más lenne-e, mint Ukrajna támogatása az orosz invázió után, írta meg a New York Times." Kína válaszolt: A kínai külügyminisztérium óvatos megfogalmazásra szólította fel az Egyesült Államokat a tajvani kérdéssel kapcsolatban, miután Biden azt mondta, hogy az USA kész "megvédeni Tajvant". "Ezen túlmenően az USA-nak abba kellene hagynia Kína szuverenitásának és területi integritásának megóvására irányuló elszántságának és képességének alábecsülését, közölte a kínai külügyminisztérium". "Kína nem fogja megengedni, hogy bármely ország beavatkozzon a belügyeibe, beleértve a tajvani kérdést is"
nempolitizálok
2022. május 23. 10:54
"A leginkább Oroszországgal szimpatizálnak, és a legjobban az Egyesült Államokat gyűlölik a kínaiak. A The Central European Institute of Asian Studies által készített friss felmérésből kiderül, hogy a kínaiak 25 ország közül választva a leginkább Oroszországgal szemben (79,8 százalék) táplálnak pozitív érzéseket. Ezzel szemben a legkevésbé (31 százalék) az Egyesült Államokat szeretik. Ez a trend az elmúlt három évben látványosan megerősödött." Ez most nálunk, sőt egész európában meg fog erősödni.
kaffogó hebrencs
2022. május 23. 10:41
Egyetlen szám sem igaz abból, amiről Biden beszél...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!