Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Cseh lap: a pápa Orbán Viktort dicsérte a menekültek befogadásáért

2022. április 22. 08:53

A Lidové noviny cikke szerint a magyar miniszterelnök és a pápa találkozójára „nagyon szívélyes légkörben” került sor.

2022. április 22. 08:53
null

A Lidové noviny nyomtatott kiadásában megjelent cikk beszámolt arról, hogy Ferenc pápa tegnap fogadta Orbán Viktor magyar miniszterelnököt. A vatikáni sajtószolgálat szerint a találkozóra „nagyon szívélyes légkörben” került sor. Az olasz ANSA hírügynökség tájékoztatása szerint a pápa többek között értékelte, hogy Magyarország segít az „orosz invázió elől menekülő ukrán migránsoknak”.

A lap szerint a saját magát a keresztény értékek védelmezőjének nevező Orbán a múltban arról volt híres, hogy elutasító álláspontra helyezkedett a közel-keleti migránsokkal szemben. A túlnyomórészt pravoszláv Ukrajnából érkező menekülteket a kormánya befogadja, de az EU többi tagállamával szemben nem küld Kijevnek katonai segítséget és nem engedélyezi a magyar területen keresztüli fegyverszállítást sem.

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 184 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2022. április 23. 07:34
Leszámítva azt a hazugságot,hogy a Pápa hívta meg.
Rocktoberi
2022. április 22. 17:15
Első biztonságos ország és valódi menekültek esete forog fenn. Tehát semmi sem változott. Azt tesszük mint eddig is. Egyébként furcsa huszonéves fiatal migráns férfiakat menekültnek eladni miközben a családjuk ottmarad az állítólagos életveszélyben.
csapláros
2022. április 22. 16:45
Vagyis talált, süllyedt. Megcáfoltam, hogy NEM Orbán kötötte Magyarországot Putyinhoz? IGEN!!! A beismerés helyett a segghülyeségedet erősítetted meg a szőröstalpúzással, baromarcú hazátlan disszidens SENKI. Dögölj meg mihamarabb ebben a hitben, baromarcú, hülye troll...:))
Sorted87
2022. április 22. 13:12
Félmillió patkány ukrán cigányt tarthat el az ország király :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!