Kiszelly Zoltán szerint Gyurcsányék nem jófejségből adtak át egy mandátumot az LMP-nek

2022. április 25. 09:46

„Gyurcsány Ferencék a Jobbikkal szövetségben továbbra is a teljes baloldali összefogást követelik majd” – fogalmazott az elemző.

2022. április 25. 09:46
null

A Magyar Nemzetnek nyilatkozott Kiszelly Zoltán, a Századvég Politikai Elemzések Központjának igazgatója. „Gyurcsány Ferencék nem azért adtak át egy mandátumot az LMP-nek, mert olyan jó fejek, hanem mert ez az érdekük, azaz a teljes baloldali együttműködés követelése” – mutatott rá a lapnak Kiszelly Zoltán.

A Századvég Politikai Elemzések Központjának igazgatója szerint az összefogás az LMP-nek is érdeke, amely önállóan nem tudna bejutni az Euró­pai Parlamentbe. „Mindeközben

annak érdekében, hogy Jávor Benedek újra EP-mandátumhoz jusson, Karácsony Gergely pedig főpolgármester maradhasson” – tette hozzá az elemző.

„Ez egy hosszú távú befektetés Gyurcsány Ferencék részéről, akik a Jobbikkal szövetségben továbbra is a teljes baloldali összefogást követelik majd. Akik pedig kilépnek vagy kilépnének ebből, azt árulónak fogják bélyegezni” –  mondta Kiszelly Zoltán arról, hogy

sokak szerint az LMP a DK lekötelezettjévé vált

azzal, hogy Dobrev Klára országgyűlési mandátumát a zöldpárt kapta meg, amely így önálló frakciót alakíthat.

A Századvég Politikai Elemzések Központjának igazgatója emlékeztetett: „a DK már jóval korábban megállapodott az LMP-vel arról, hogy szükség esetén átadnak nekik egy mandátumot”. „Gyurcsányék nem az LMP-nek, hanem az összefogásnak tettek szívességet, amiből a DK profitál” – fogalmazott a politológus.

Az elemző kiemelte, hogy „a DK nagyon okosan, machiavellista módon felismerte, hogy jelen esetben érdemes betartania a megállapodást, nem pedig felrúgni azt, mint például 2019-ben tette”. Kiszelly emlékeztetett: „ekkor a DK meglepően jól szerepelt az EP-választáson, az ellenzék legerősebb pártjává vált, amire hivatkozva felrúgta az akkori előválasztás eredményét, miszerint Karácsony Gergely lesz a főpolgármester-jelölt. Gyurcsányék újabb előválasztást sürgettek, és ráindították Karácsonyra Kálmán Olgát, mert azt hitték, hogy a fővárost is át tudják venni – más kérdés hogy ez végül nem sikerült”.

„Ekkor a megállapodás felrúgása tűnt kifizetődőnek, most viszont az, hogy ezt ne tegyék. Gyurcsányék nem azért adtak mandátumot az LMP-nek,

– fogalmazott Kiszelly. 

Nyitókép: YouTube

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kristály
2022. április 26. 08:19
Na ez a választók 100% át baszása. Amit a választók választáskor tudnak érvényesíteni. Én nem szertem ha folyamatosan át basznak. Ezt még a privát életben sem. szeretjük.
llnnhegyi
2022. április 25. 11:24
LMP Lehet Más a Politika Nem állnak be a Gyurcsány hordába! Gyurcsány ázsiója egyre romlik. Okok között: - örök ígérgető - örök vesztes - örök hazudozó - örök tintás ( részeges) - örök tolvaj - örök csaló - örök hitszegő - örök komenista - Piroska néni butul (legfőbb oka)
Ildikó99
2022. április 25. 11:01
Legközelebbi valasztason külőn kellene indulnia a pártoknak meglátnának ki milyen erős igazából
MZperX
2022. április 25. 10:50
Mekkora kép, Istenkém...! :) Ja bocs, nem ő vezette az ISZOM listáját.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!