Fontos bejelentést tett az ukrán elnök (Videó)

2022. március 09. 14:34

Az ukrán elnök a nyugati hatalmak vezetőihez szólt.

2022. március 09. 14:34
null

Volodimir Zelenszkij arra figyelmeztetett, hogy az országát fenyegető veszély „maximális szinten” van, azonban a válaszlépések tekintetében is hasonlóra lehet számítani az ukrán elnök szerint. Egyben jelezte, az ukrán hadsereget az oroszoktól megszerzett fegyverekkel és utánpótlással szerelik fel a harcokra – írja a CNN.

„Katonáinknak sikerült feltölteniük a fegyverarzenált számos, a harctéren talált harci eszközökkel. Az ellenség tankjai, páncélozott járművei és lőszerei a védelmünkért, az életünkért, az országunkért dolgoznak.

Mi lehet ennél megalázóbb a megszállók számára?”

– tette fel a kérdést az ukrán elnök. 

Ezt követően Zelenszkij oroszul szólt a megszálló katonákhoz: „Távozzatok!” 

Az ukrán elnök szerint nincs okuk arra, hogy az országukban legyenek, a háború pedig teljesen értelmetlen. „Vessünk véget ennek a háborúnak, és térjünk vissza a békéhez” – mondta.

Emellett a nyugati hatalmak vezetőihez is szólt: mint mondta, repülőgépekre van szükség ahhoz, hogy megelőzzék a hatalmas humanitárius katasztrófát. Azonban ahogy korábban beszámoltunk, a Pentagon nem támogatja, hogy lengyel Mig-29-eseket küldjenek az országba.

 

Nyitókép:  EyePress News / EyePress via AFP

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DoomGuy
2022. március 09. 22:06
Ha jól értem, szorul a hurok?
bagira
2022. március 09. 19:18
Ukránoktól uszító Amerika is távozzon .
Antuanett
2022. március 09. 18:55
Biztos,hogy nem "tartózkodik" Ukrajnában,attól jobban félti az életét...a lakosságnak még annyi....eddig se törődött az emberekkel,miért tenné most... Szinészkedni meg bárhol lehet
Imre Debrecen
2022. március 09. 18:42
Sajtóhírek szerint, Zelenszkij, az erdélyi Brassóba tartózkodik! A román hírügynökségek, nem erősítették meg a hírt, de nem is cáfolták.... A hírek szerint, az ukrán hadsereg 4 katonai helikoptere szált le Brassóba, tegnap 16:30-kor, az ottani idő szerint. Egy biztos, az amerikai alelnök, a mai napon, Romániába látogat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!