Szumi kormányzója szerint tömeggyilkosságot hajtottak végre az oroszok

2022. március 09. 11:21

Az orosz támadás során lakóépületek is megsemmisültek.

2022. március 09. 11:21
null

Új információk láttak napvilágot a Szumi városát ért veszteségekkel kapcsolatban, miután megtörtént az első,sikeres evakuáció. Dmitro Zsivickij kormányzó szerint 22 ember, köztük három gyerek halt meg egy orosz légicsapásban – olvasható a 168 Órán.

A kormányzó a várost ért orosz légicsapások után, tömeggyilkosságnak nevezte az eseményt, ugyanis a bombázásoknak nem csak katonai objektumok, hanem civilekkel teli lakónegyedek is áldozatul estek. Továbbá elmondta azt is, hogy a támadás során három bombatalálat ért egy lakóépületet, aminek következtében a házban 9 ember életét vesztette.

A harcok során hat ház teljesen megsemmisült, további 20 lakóépület pedig részben megsemmisült.

Szumiból eddig nagyjából 5000 embert evakuáltak, miután Oroszország beleegyezett, hogy leállítja a város bombázását, lehetővé téve egy humanitárius folyosó megnyitását – írja a BBC.

 

Nyitókép: Russian Defence Ministry / AFP

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Berkes Attila
2022. március 09. 21:09
Putyin választhatott volna más megoldást: #1. (csak elméletben) Ukrajna NATO tagságáért cserébe biztosítja a nyugat a hasonló Orosz katonai jelenlétet pl. Kubában, Mexikóban, Braziliában, Venezuelában... :-) #2. (az arrogáns, álszent, képmutató nyugatnak tetsző verzió) I. Putin díszvendégként részt vesz Ukrajna NATO csatlakozási ceremóniáján, II. felszólít minden Ukrajnában élő oroszt, hogy mindenben föltétel nélkül engedelmeskedjenek az ukrán adminisztráció akaratának, III. az Ukrajnába telepített NATO (amerikai) katonai támaszpontok avatásán Bidennel koccintgat, IV. orosz pénzből kiépítteti azokat a "csatornákat", melyeken át a nyugat, és kiemelten annak vezetője, szabadon talicskázhatja ki a hatalmas és gazdag orosz anyaföld kincseit.
MaBaker
2022. március 09. 14:46
Kérdezzük már meg az arabokat, hogy az amerikai hadműveletek során hány ház rongálódott meg egy-egy városban. Nem tudom emlékszünk-e még Bagdad bombázására. Olyan volt mint egy kibaszott tüzijáték. Nem kíméltek senkit és semmit. Ha valamelyik állam itt sorozatos népirtó, akkor az az USA.
Da Vinci
2022. március 09. 14:23
Közben az emberek viszont elmesélik, hogy az ukránok élőpajzsnak használva őket nem engedik el a távozni akarókat... Appeal of Arabic-speaking foreigners from the Ukrainian city of Sumy - students and workers from different countries say that they are being held hostage and not allowed to leave the city. https://twitter.com/tcherkashine/status/1501464531930910725?s=21
ThunderDan
2022. március 09. 13:21
Ezt úgy hívják, hogy háború. Le is lehet tenni a fegyvert. Ha meg nem: akkor nem kell rinyálni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!