Hova tűnt Bodrozsán Alexandra, hova tűnt Bodrozsán Alexandra?!

2022. március 24. 19:00

Az egyik kecskeméti baloldali képviselőjelölt nem hajlandó válaszolni arra a kérdésre, hogy hol dolgozik, s ebben falaz neki a volt vagy jelenlegi munkahelye, az újpesti önkormányzat, amely szintén hallgat.

2022. március 24. 19:00
null
Almási B. Csaba

Palik László az évtizedek múltán is legendássá vált kérdése után – „Hova tűnt Damon Hill, hova tűnt Damon Hill?!” – végül megtalálta az angol Forma1-es pilótát. Nekünk viszont nem sikerült előkerítenünk az egyik baloldali országgyűlési képviselőjelöltet, holott nagyon sok kísérletet tettünk rá. Bodrozsán Alexandrának pedig illene néhány kérdésre választ adnia, ha szeretne bekerülni a parlamentbe. De ebben a volt – vagy jelenlegi? – munkahelye sem segít, ők sem hajlandóak reagálni egyetlen megkeresésünkre sem.

Összeférhetetlenséggel vádolta a képviselőtársa

Március elején írtunk arról a kecskeméti önkormányzatban zajló háborúról, hogy az egyik baloldali képviselő kijelentette, hogy képviselőtársa, a momentumos Bodrozsán Alexandra méltatlan arra, hogy az ellenzék színeiben induljon a parlamenti választáson Bács-Kiskun megye 2. számú egyéni választókerületében (evk.). Vancsura István azt vetette a lila párti politikus szemére, hogy legalább másfél évig összeférhetetlenség állt fenn vele szemben, hiszen idén januárig a lila párt kecskeméti elnöke is volt, tevékenyen részt vett a helyi politikában, ugyanakkor az újpesti önkormányzatban köztisztviselőként dolgozott, amit azonban nem enged meg a törvény. S akkor azt írtuk, hogy még most most sem lehet tudni, hogy ott dolgozik-e még a negyedik kerületi polgármesteri hivatalban, s ha igen, milyen státuszban és mit csinál ott. Akkor azt ígértük, hogy amint tudunk Bodrozsán Alexandrával beszélni, folytatjuk a történetet.

Sokra nem jutottunk. Annyi bizonyos, hogy a 2019-es önkormányzati választás után az újpesti önkormányzatnál kezdett el dolgozni,

párttársa, Déri Tibor polgármester vette oda.

2020. január 3-án a képviselői vagyonnyilatkozatában azt írta, hogy polgármesteri referensként alkalmazzák havi bruttó 400 ezer forintért. Ezt erősítette meg a hivatal jegyzője Kovács Gergelynek, a Kutyapárt elnöke ugyanis közérdekű adatigényléssel fordult a hivatal vezetőjéhez. Időközben előléptették Bodrozsánt, mert egy évvel később, a 2021. január 13-án kelt vagyonnyilatkozatában már arról számolt be, hogy polgármesteri titkárságvezető havi 500 ezer forintért. Pár hónappal később, július végén az előválasztásra készült vagyonnyilatkozata szerint munkakört változtatott, immár közkapcsolati tanácsadó, a fizetése nem változott. Szintén az előválasztáshoz kellett írnia egy önéletrajzot, eszerint is közkapcsolati tanácsadó, de a szöveg szerint 2019 novembere óta. Ez viszont nem lehet igaz, hiszen – mint ahogy az előbb utaltunk erre – korábban polgármesteri referensi, majd titkárságvezetői pozíciót tüntetett fel.

Az idei vagyonnyilatkozata nincs fenn az önkormányzat honlapján

De itt további ellentmondás is felfedezhető. Vancsura István ugyanis idén januárban szintén közérdekű adatigénylést nyújtott be az újpesti  polgármesteri hivatalhoz, s onnan arról tájékoztatták, hogy Bodrozsánnak 2021. április 30-án megszűnt ott a közszolgálati jogviszonya. Ezek után nagy kérdés, hogy pár hónappal később, hogy írhatta be az előválasztási dokumentumokba, hogy mégis ott dolgozik? Vagy esetleg más jellegű jogviszonyban van ott? Meg szerettük volna nézni a legújabb, idén januárban elkészült önkormányzati vagyonnyilatkozatát, ám az nincs fenn a kecskeméti önkormányzat honlapján, holott más képviselőké ott szerepel.

Természetesen kerestük őt az újpesti polgármesteri hivatalban. Meg is tettük, többször is. A telefonközpontos mindig kapcsolta, tehát elvileg ott kell dolgoznia, de Bodrozsán sohasem vette fel. Próbálkoztunk a sajtóreferenssel, Sulykos Kristóffal, akiről azonban a telefonközpontos nem is hallott még, fogalma sincs arról, hogy van ilyen munkatársuk. Végül a polgármesteri kabinetben adták meg Sulykos ímélcímét, így írtunk neki. Levelünkre azt válaszolta, hogy „nagyra értékeljük érdeklődését. A jobb átláthatóság érdekében, illetve a félreértések elkerülése végett

Így arra kérném Önt, hogy küldje meg kérdéseit erre az e-mail címre”. Elképesztő, hogy egy önkormányzati sajtóst nem lehet felhívni telefonon, de természetesen eleget tettünk a kérésének. Azóta több mint két hét telt el, de azóta sem válaszolt, holott újra küldtünk neki ímélt. Ezért a polgármesteri kabinethez fordultunk, annak több munkatársa is megígérte, hogy továbbítja a kérésünket, s ők – ahogy fogalmaztak – biztosak abban, hogy válaszolni fog a referens. Tévedtek.

Végül sikerült a képviselőjelölt mobilszámát is megszerezni, de nem ő, hanem egy férfi vette fel, aki közölte, hogy Bodrozsán Alexandra otthon felejtette a mobilját, egyébként pedig ő a párja, és gyors visszahívást ígért a barátnője nevében. Ezek után persze már nem meglepő, hogy ez is elmaradt, s azóta hiába hívtuk újra többször is, nem vette fel a telefont.

Közérdekű adatigénylést nyújtunk be

Egészen döbbenetes a történet, hogy egy komplett polgármesteri hivatal falaz az egyik volt vagy jelenlegi munkatársának, de az is, hogy egy parlamenti képviselőjelölt bujdokol a sajtó elől. A következőkben közérdekű adatigényléssel fordulunk az újpesti jegyzőhöz, ebben az esetben már nem tudnak kibújni a válaszadás elől. Amint megérkezik a válasz, folytatjuk a cikkünket.

(Fotó: Bodrozsán Alexandra a Momnetum egykori elnökével, Fekete-Győr Andrással/Facebook)

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ben Jeremiah
2022. március 25. 11:38
Amúgy, azon kívül, hogy eltűnik, mi a képzettsége?
DFK
2022. március 25. 09:26
Tipikus baloldali politikus, azon belül is tipikus Momentumos, mert az óbaloldaliaknál pofátlanabb és sokkal butább.
Karakter
2022. március 25. 07:12
Bodrozsán Alexandra idézőjelbe tett politikus. Képzetlen, tapasztalatlan és faragatlan. A politikusi karakter azon részét vállalta fel és mondjuk úgy, hogy gyakorolja, mely az ellenfelek sárbadöngöléséről szól. Egyszerűbben fogalmazva mások hátán emelkedni arra a csúcsra, ami számára értékteremtéssel elérhetetlen. Milyen egyéb pénzszerzési mutyikban vállalhatott esetleg szerepet a most közszájon forgó ellenzéki "elit" korrupciós botrányaiban, még nem tudni. Az viszont látszik, hogy aktív munka és értékteremtés helyett a saját pecsenyéjét sütögeti.
Pandaka pygmaea
2022. március 24. 20:25
Aztakurva :D Ilyen névvel (Bodrozsán Alexandra)  és ilyen pedigrével (lásd fentiek), látta ezt a nőt már valaki ÉLŐBEN? Létezik ez? Tisztára mint valami kémfilm...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!