Ezen a napon vezette be a Gyurcsány-kormány a vizitdíjat és a kórházi napidíjat

2022. február 15. 18:44

Semmi nem változott a baloldalon az elmúlt 15 évben.

2022. február 15. 18:44
null
Fidesz Budapest

„2007-ben, ezen a napon vezette be a Gyurcsány-kormány a vizitdíjat és kórházi napidíjat.

Semmi nem változott a baloldalon az elmúlt 15 évben, szerintük az egészségügy továbbra is üzlet - legutóbb Márki-Zay Péter, a közös baloldali miniszterelnök-jelölt mondta ezt.

Ezzel szemben a Fidesz-KDNP kormány fejleszti az egészségügyet, és a betegek érdekét nézi: 2010 óta 1700 milliárd forinttal több forrást kap az egészségügy.

Az Egészséges Budapest Program keretében jelenleg is több kórház, országos intézet és szakrendelő újul meg a fővárosban:

  • az Országos Onkológiai Intézet új diagnosztikai tömbbel bővül
  • megkezdődik a Szent János Kórház bővítése és rekonstrukciója
  • 32 szakrendelő kerül felújításra
  • korszerűsítik az Országos Kardiovaszkuláris Intézetet
  • új diagnosztikai központot kap a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház
  • felújítják az újpesti szakorvosi rendelőintézetet
  • felújítják a XVI. kerületi egészségügyi szolgálat főépületét
  • világszínvonalú diagnosztikai eszközök érkeznek Budapestre
  • indul a dél-budai Centrumkórház építése.

Az infrastrukturális fejlesztések mellett jelentősen növelte a kormány az ápolók és az orvosok fizetését is.

A kormány továbbra is elkötelezett az egészségügy fejlesztése mellett, ami ingyenes fog maradni az emberek számára. Mert számunkra nem a külföldi befektetők kiszolgálása, hanem a magyar emberek érdeke az első!”

Nyitókép: Mátrai Dávid

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agnieszka
2022. február 16. 10:07
A különbség magáért beszél, mégis tömegek nem hajlandók tudomásul venni, h. a politikai preferáltjaiktól csak a vizitdíj kitalálására telt. Volt még akkoriban terjeszkedő Hospinvest is, attól sem lett jobb az ellátás. Egy komoly betegségnél, amivel gyakran kellett rendelőbe, kórházba bemenni, a sok kis 300.- Ft-ból hamar lettek ezresek.
zovirax
2022. február 16. 06:20
Egy kis emlékeztető, hogy ki is ez az "ember" valójában... Best of Gyurcsány 1-2 https://www.youtube.com/watch?v=fmeOPhiy55o https://www.youtube.com/watch?v=NTt681GDJYk
Csubszi
2022. február 15. 21:54
Mitől is változott volna bármi is? Ugyanaz a vámpírok bálja! Miért gondolja bárki is, hogy a libsik filmje most másképp végződne, mikor a szereplők ugyanazok a tehetségtelen senkik? 15 év alatt sem voltak képesek kitermelni rátermett ellenzékieket, akikkel normálisan lehetne kommunikálni!
__Y__
2022. február 15. 19:58
"szerintük az egészségügy továbbra is üzlet - legutóbb Márki-Zay Péter, a közös baloldali miniszterelnök-jelölt mondta ezt." Mintha bármit komolyan lehetne venni abból, amit mondanak. Egyik pillanatban MZP mond valamit, a következőben egy másik ellenzéki az ellenkezőjét, de néha a saját állításaiknak is ellentmondanak. Legalább lenne bármi, ami mellett hitelesen egységesen kiállnak, de nincs, nem is értem, hogy akarnak így kormányt váltani. Egyébként a magam részéről nem bánnám, ha az egészségügy üzleti alapon működne, mert akkor legalább működne, és nem kéne duplán fizetni, mert így is a magánba megy, akinek tényleg komoly gondja van. Több biztosítós modell lenne az ideális, ahol lehetne választani akár a leggyengébb csomagot kb. fele annyiért mint a jelenlegi tb (és minőségben kétszer olyan jó lenne) aztán igény szerint aki akar befizethetne drágább csomagokra. Csak hát egy ilyen foggal körömmel államatyuska pelenkázásába kapaszkodó kádárista országon ezt jelenleg nem lenne egyszerű keresztülvinni. MZP még ha így is gondolja, kétlem, hogy a gyakorlatban vállalkozna a feladatra, vagy ha netán mégis megpróbálná ,a mögötte álló prolipártok keresztbe tennének neki. Az a baj az ilyen balliberális koalíciókkal, hogy az előremozdító liberális elképzeléseket a baloldaliak elgáncsolják ahol tudják és így csak egy káosz jön ki az egészből.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!