Jönnek, láttuk: így érkeznek a migránsok a déli határra – Videóriport

2022. január 11. 11:00

Szétvert házak, vándorló csoportok szegélyezték utunkat a szerb-magyar határon; jöttünk, láttunk, kérdeztünk: magyarokat, migránsokat, szerb és magyar rendőröket, néztük ostromlott kerítést, feltartóztatott migránscsoportot. Videóriportunk a déli végekről.

2022. január 11. 11:00
null
Veczán Zoltán
Veczán Zoltán

„Ők itt nem drogoznak, nem veszélyesek” – tudjuk meg a szerb rendőrtől, mielőtt bemerészkedünk a migránsok által belakott csűrszerű épületbe, amelynek eltorlaszolt nyílásain szivárog kifelé a füst. A szerb-magyar határ szerb oldalán járunk, régi, néhol Árpád-kori eredetű magyar falvakban, a kerítés közvetlen közelében, ahol migránsok százai várják, hogy így vagy úgy, de átjussanak a határon, és elérkezzenek a merkeli ígéret földjére, Németországba. Számon tartják például, hogy hány járőrkocsi van a magyar oldalon, aztán igyekeznek minél több ponton egyszerre próbálkozni.

A szerb rendőrség lényegében tehetetlen, hiába viszik vissza őket a központokba, ahol étel, meleg és fedél várja őket, inkább itt vacognak a határon és várják, hátha ma sikerül. Közben nem egy közülük mások házaiba, lakatlanba, olykor lakottba veszik be magukat, és eltüzelnek, szétrombolnak mindent, ami a kezük ügyébe akad: egy helyi idős asszony házát például akkor tették lakhatatlanná, amikor éppen Szegeden volt gyógykezelésen; a spejzjából vécét, a nappalijából tűzrakóhelyet csináltak. Közben a helyiek félnek is, mert bár velük csak a szóbeli kötekedésig jutott a helyzet, a drogot sem vetik meg közülük jópáran, és a különböző nációk között is gyakran kitör a balhé.

Ami nem fért már a videóba: riportunk itt olvasható.

Nyitókép: Migránsok a szerb-magyar határnál, Marko Djurica/Reuters.

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rodolfo
2022. január 11. 14:58
Az ilyen házfoglalósdi, tolvajlósdi, mindent elégetősdi nagyon fel tud idegesíteni, főleg ahogy a boci szemükkel néznek a riporterre, és mentegetőznek.. Emlékszem, a 90-es években a nagy "benzinezés" alatt a szerb rendőrök mindenkit megcsapoltak 10-20 márkával, függetlenül hányszor állított meg aznap. Itt is csinálhatnák a szerbek hogy elriasszák a migriket a határról, de annyi a bibi hogy ezeknek nincs semmi papírja. Mondjuk pénzük még csak-csak lenne.. Ahogy a palicsi ember mondja, ezeknek nincs veszteni valójuk. Persze taxira van lóvé.
njohn
2022. január 11. 14:22
AZ ÖSSZES KÁRKÖLTSÉGET be kell vasalni a SOROS-NGO-kon... Mert az qrvára nem járja, hogy a SOROS-hálózat ideszállítgatja az embercsempészekkel összejátszva a migránsok tízezreit MÁSOK NYAKÁRA, hogy mások tartsák el őket, ők meg élik világukat, mint a Földközi-tengeren lévő noborderes-gittegyletek, akik ezrével hajózzák be Európába a NÉP által egyáltalán nem kért afrikaiakat.. Mert ha még tényleg valamennyi ATOMSEBÉSZ lenne meg ŰRMÉRNÖK és URÁNBÁNYÁSZ vagy éppen szarvasgombát kiszimatoló , akkor esetleg..... No de így milyen alapon is kéne bárkinek is befogadni őket ??? KIjafranc szítja náluk ott a háborúkat ?? SAJÁT vallási torzsalkodásaik !!! Akkor a keresztény világ miért folyjon bele egy olyanba, ahol ugyanúgy a keresztény világ fogja a rövidebbet húzni ..... És már ezerszer el lett mondva, hogy ha évente 1 millió földönfutót fogad be az USA és 1 milliót Európa, évente 28x NAGYOBB létszámban TERMELI magát újra ez a népség !!! https://www.youtube.com/watch?v=WSNG9XLByIo És max azt éri vele el Amerika és Európa, hogy önmagát is szétroppantja, és nem lesz hova már menekülnie az ilyen embereknek, de az amerikai és európai őslakosoknak sem, miközben a SOROS-féle jóléti gazdagok olyan védett szigetekre költöznek, amit a migráns még csak meg sem tud közelíteni....
Menhetten
2022. január 11. 13:42
Nincs elég rendőr, nincs elég határőr, nincs elég tanár, nincs elég orvos, nincs elég ápoló, nincs elég közszolga... De ezerrel megy a Gyurcsány soros prüsszel szent háromság tan a Fideszben. De amúgy minden [email protected]űködik az állam... oh wait...
luxusbatar
2022. január 11. 13:25
A papírok hiányát egyszerűen nem értem. Amúgy meg hajlok arra, hogy engedjük őket, ahová akarnak. Hívjuk a fel a célországok illetékeseit, itt van 3 ember, Németországba szeretne menni. Mehetnek? Oké. Küldjetek értük egy kisbuszt. Ennyi lenne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!