Visszaperelte a nagyenyedi Bethlen-kastélyt a református egyház

2021. november 15. 14:16

Újra az Erdélyi Református Egyházkerület tulajdonába kerül a nagyenyedi vár részét képező Bethlen-kastély – közölte hétfőn honlapján az egyházkerület.

2021. november 15. 14:16
null

Az egyházkerület 15 évvel ezelőtt igényelte vissza a kastélyt, ám kérését a restitúciós bizottság elutasította. Az egyház keresete nyomán a romániai legfelsőbb bíróság ez év márciusában jogerősen megsemmisítette a visszaszolgáltatást elutasító határozatot, és arra kötelezte a bizottságot, hogy hozzon újabb határozatot az értékes műemlék visszaszolgáltatása ügyében. 

Az újabb határozat immár elrendelte a visszaszolgáltatást. Lőrincz Helga, Nagyenyed alpolgármestere az MTI-nek elmondta: a város nem támadja meg az újabb határozatot, és együttműködésre törekszik az egyházzal.

(MTI)

Nyitókép: Aiud /Aiud Meu, Facebook

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Welszibard
2021. november 15. 19:09
Végre, egy kis siker. Ha már a régi. európai színvonalú egyetemeiket is elrekvirálták. A kolozsvári egyetem - Trianon után, a részleges, nagyon értékes könyvállománnyal együtt Szegedre költözött, ebből lett a JATE (József Attila Tudományegyetem - a mai nevén).
Takita
2021. november 15. 19:08
Nagyon jó hír. Bizonyítja ,hogy sosem szabad feladni a harcot.
Silcon
2021. november 15. 16:07
Ok, a két fűzfát is visszakaptuk? Csak hogy teljes legyen a kép.
Magyarok Pásztora
2021. november 15. 15:11
Az összes vagyonunkat vissza kell szerezni, perelni az eu bíróság segítségével is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!