Ferenc pápa felszólította a nemzetközi szervezeteket, hogy álljanak ki a migránsok jogaiért

2021. november 28. 15:26

A Szent Péter téren egybegyűlt hívőket pedig arra kérte, hogy imádkozzanak a migránsok szenvedései miatt.

2021. november 28. 15:26
null

Fájdalmának és gyászának adott hangot a La Manche-csatornán és a Földközi-tengeren átkelő, a lengyel-fehérorosz határon várakozó migránsok halála és szenvedése miatt Ferenc pápa vasárnapi úrangyala imájában. Arra kérte a Szent Péter téren egybegyűlt hívőket, hogy

imádkozzanak a migránsok szenvedései miatt.

„Gondoljuk csak el, hány migráns van kitéve ezeknek a súlyos veszélyeknek ezekben a napokban. Hányan vesztették életüket határainkon. A helyzetükről érkező hírek hallatán fájdalmat érzek. A La Manche csatornán életüket vesztettek miatt, a fehérorosz határnál lévők miatt, akik között sok a gyermek. Azok miatt, akik belefulladtak a Földközi-tengerbe. Mekkora bánat rájuk gondolni. Sok migráns számára sírrá változott a tenger, amelyen egy jobb élet reményében akartak átkelni” – mondta a katolikus egyházfő.

Már közel 1600-an fulladtak a Földközi-tengerbe

Felszólította a nemzetközi szervezeteket, hogy álljanak ki a migránsok jogaiért és megköszönte a katolikus intézményeknek, köztük a Caritasnak a legelesettebbek iránti elkötelezettségüket.

Szerdán legkevesebb 27 ember, köztük hét nő és három gyermek a tengerbe fulladt, miközben gumicsónakokkal próbáltak átkelni a Doveri-szoroson Franciaországból Angliába. Az ENSZ becslései szerint idén mintegy 1600 ember halt meg vagy tűnt el a Földközi-tengeren illegális átkelés során.

(MTI) 

Nyitókép: Alberto Pizzoli / AFP

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gyzoltan
2021. december 02. 14:06
-mintha csak a cionista Brüsszel szónokolna... A francia fociválogatott volt bal-bekkjét, az afrikai származású Evrát interjúvolták: Rákérdeztek az élő 22 testvérére... A válasz: az apám nem szeretett Tv-t nézni... -hát ennyit az emberi felelősségről, Földünk kizsarolásáról...
roughneck
2021. november 29. 20:45
A szentatya teved ha azt hiszi, hogy azert mert vki kereszteny, az azt jelenti, hogy az illeto bargyun hulye is, aki nem lat, csak nez ki a fejebol. En kereszteny vagytok, de ez nem jelenti azt, hogy nekem keblemre kellene olelnem a vilagot. Sot, olyannyira rossz kereszteny vagyok, hogy ha valaki megut, nem forditom oda a masik orcamat, hanem belerugok az illetobe. A keresztenyseg legnagyobb problemaja Europaban az, hogy a papa, ahelyett hogy kibontana Szent Gyorgy zaszlajat amely alatt a kereszteslovagok a muszlimok ellen vonultak harcba jo ezer evvel ezelott, keblere oleli a teruletfoglalokat. O a keresztenyseg egyik elaruloja.
Senye Péter
2021. november 29. 09:19
Mindenkinek saját szülőföldjén kell, hogy legyen a legtöbb joga, máshol csak kaphat.
Fila2020
2021. november 29. 06:58
Ferenc pápa elárulja a keresztény emberek közösségét, és annak kultúráját. Gyámság alá kéne helyezni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!