Orbán Viktor: Magasabb szintre emelkedhetnek a magyar-dél-koreai kapcsolatok

2021. november 03. 14:20

A kormányfő örömét fejezte ki, hogy Dél-Korea kitüntetett partnert lát Magyarországban.

2021. november 03. 14:20
null

Orbán Viktor miniszterelnök bízik abban, hogy Mun Dzse In dél-koreai elnök magyarországi látogatása magasabb szintre emeli a két ország közötti kapcsolatot.

A magyar kormányfő szerdán hivatalában fogadta Mun Dzse In dél-koreai elnököt,

aki kedden érkezett hivatalos látogatásra Magyarországra. Orbán Viktor a találkozón örömét fejezte ki, hogy Dél-Korea kitüntetett partnert lát Magyarországban.  A dél-koreai kapcsolatok fejlesztése a keleti nyitás taktikájába illeszkedik.

Úgy fogalmazott: „Csodálattal tölt el bennünket az, ahogy Dél-Korea ötvenmillió ember erejével a világ egyik vezető technológiai hatalmává vált.”  Hangsúlyozta: csak a legjobbat mondhatja el a Magyarországon lévő koreai cégekről, fantasztikus beruházásaik vannak itt.

A két országnak sok területen vannak közös vonásai

„Nagyon becsületes emberek, minden megállapodást betartanak, a határidők teljesülnek, nagyon szeretünk velük együttműködni” – tette hozzá. A dél-koreai elnök rövid nyilatkozatában

köszönetet mondott a Hableány sétahajó balesetével kapcsolatos magyar hozzáállásért,

jelezve, hogy a magyar miniszterelnök minden szükséges erőforrást biztosított az eltűntek felkutatására. Azt is kifejtette: a két országnak sok területen vannak közös vonásai, és olyan innovatív területeken is együttműködik, mint az elektromos autók gyártása.

Arról, hogy mennyit kaszáltunk és milyen hasznunk van a keleti nyitásból, itt olvashat.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gyikó István
2021. november 04. 00:25
Nagyon helyes! az ővelük is kapcsolatfelvétel! mert a műveltnyugat,a történelmünksorá,ígymanapság is nap-mintnap értésünkre adja,hogy nemkér belőlünk! ezért,detnyleg van e értelme olyanszekérután futni,ami nemveszfel bennünket....
rollotomasi
2021. november 03. 17:37
Na, most vannak ám kínban a libsi megmondóemberek, hát még, ha meghallják, hogy koreai egyetemi kampusz is létesül Magyarországon? Nem elég a Fudan, még ez is :-))). A világon nincs annyi genderfluid CEU-s, hogy ezt ellensúlyozza.
gyaloggos
2021. november 03. 15:23
NA, most akkor mi van ? Hm....? DÉL-KOREA kelet, vagy nyugat? Hm....? OSTOBÁÉK ehhez mit szólnak?
anegy_
2021. november 03. 14:55
Bal-libbant f.s.kalapok, mintha Dél-Korea is Keleten-volna! Nyugaton az ostobaság, Keleten az értelem virágzik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!