Különleges határvédelmi műveletbe kezdtek az ukránok a fehérorosz szakaszon

2021. november 24. 09:31

A műveletet a határőrség koordinálja, részt vesz benne a Nemzeti Gárda, az országos rendőrség, az ukrán fegyveres erők tagjai, illetve egyéb tartalékos állományok is.

2021. november 24. 09:31
null

Különleges határvédelmi művelet kezdődött szerdán Ukrajnában, a fehérorosz határnál, célja a határszakasz biztonságának és védelmének növelése a térségbeli migrációs válság miatt, valamint az illegális tevékenységek elleni küzdelem fokozása – jelentette be Andrij Demcsenko, az ukrán határőrszolgálat szóvivője.

A rendvédelmi szervek közösen intézkednek

A műveletet a határőrség koordinálja, részt vesz benne a Nemzeti Gárda, az országos rendőrség, az ukrán fegyveres erők tagjai, illetve egyéb tartalékos állományok is.

„Az ukrán-fehérorosz határon most is fennáll a migrációs válság tovább terjedésének, a (Fehéroroszországban tartózkodó és az Európai Unió területére bejutni akaró) illegális bevándorlók Ukrajnába történő átirányításának veszélye, ezért a rendvédelmi szervek közösen intézkednek a határvédelem megerősítéséről a térségben” – emelte ki Demcsenko.

Ukrajna a múlt héten megerősítette fehéroroszországi határszakaszát, 8500 katonát, határőrt és rendőrt, valamint 15 helikoptert, két repülőgépet és 44 drónt vezényelve a területre.

(MTI) 

Fotó: Anatolii STEPANOV / AFP

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
matykox
2021. november 24. 11:25
Na igen. újabb játszmát kezd a nemlétező kitudja kicsoda, Ha ugyi nem sikerült színesforralni a béla russzokat, akkor megpróbálnak egy újabb frontot nyitni az elbaszott Don mellett.
elfújta az ellenszél
2021. november 24. 11:07
Nincs háború, ez meg már miféle dolog? Hogy fog akkor Biden béke Nobel-díjat kapni?
patópál
2021. november 24. 10:53
Luka turnézik a csürhével. Felkészül: Lettország és Litvánia.
Meleg György
2021. november 24. 10:51
Most kell elfoglalni Kárpátalját!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!