A BioNTech vezérigazgatója elárulta, meddig hatnak az oltások

2021. november 07. 22:28

Ugur Sahin arra buzdítja a lakosságot: adassák be az emlékeztető oltást.

2021. november 07. 22:28
null

A Bild am Sonntag a németországi járványhelyzet kapcsán megszólaltatta Ugur Sahint, a BioNTech vezérigazgatóját. Sahin arra hívja fel a figyelmet, az emlékeztető oltás beadatása hat hónap után javasolt.

A klinikai vizsgálat adatai azt mutatják, hogy az antitestek szintje az oltást követő hetedik, nyolcadik vagy kilencedik hónaptól kezd csökkeni

– fogalmazott a BioNTech vezérigazgatója, aki arra buzdítja a lakosságot, főleg az idősebbeket, hogy hat hónap elteltével adassák be az emlékeztető oltást, ellenkező esetben megfertőződhetnek, és tüneteket is produkálhatnak.

A német lap szerint az országban továbbra is az oltatlanok vannak többségben a kórházak intenzív osztályain. A Robert Koch-Institut legutóbbi jelentése szerint az intenzíven fekvő betegek 74 százaléka nem kapott teljes körű védőoltást az utóbbi négy hétben.

 Nyitókép: Daniel Karmann / DPA / AFP

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
scion
2021. november 08. 09:18
" ellenkező esetben megfertőződhetnek" ez mekkora kamu már?! ha be vagy oltva, ugyan úgy simán elkaphatod, max a tüneteid nem lesznek olyan súlyosak. Emlékszem az elején még azt mondták 98% védelmet nyújt a megfertőződés ellen! Ezek után hogy lehet ezeknek még bármit is elhinni?
camelia sinensis
2021. november 08. 07:40
Egyfelől a gyógyszer ipar gátlástalan profitmaximalizálása egyértelmű, másfelől viszont ugyanazok, akik tiltakoznak az oltás ismétlődesek ellen, szívbaj nélkül adatják be a kutyáiknak kölyökkorban kéthetente a 3 parvo,3 szopornyica oltást, aztán évente! ugyanezt plusz veszettséget. Plusz még az egyéb (kennel köhögés stb). Vagy gyermekeiknek a kötelezőkön kívül a rota, hpv,kullancs encephalitis, meningitis Acwy fakultatív, és drága oltásokat. Ebből látszik, h mennyire rárepült a politika egy egészségügyi kérdésre,és ez mennyire káros következményekkel járhat.
Marcus Gravius
2021. november 08. 06:02
Szúrjad magadnak barom... ameddig jólesik. Már megkaptam a sputnikot.. elsőt is, másodikat is. Nincs azaz orvos, aki ezek után még beadná, hogy dehát még kéne egy 3. is, meg keresztbe is, hosszába is kéne egy 4. is. Oltsd be a kurva anyádat most már...
neociprióta
2021. november 08. 05:17
a sputnikot kidolgozó orosz intézet vezetője szerint a védettséget a kb. 500 egységnyi antitest biztositja,ehhez azonban revakcinálni kell a korábbi kétfázisu oltást. Eddig az oroszok saját mértékegységüket használták, most áttértek a nemzetközire. Hmmm......
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!