A slágerlisták élére repült az ABBA új albuma

2021. november 13. 09:18

Négy éve nem volt példa popalbum esetében, hogy ilyen rövid idő alatt több mint kétszázezer példányban keljen el.

2021. november 13. 09:18
null

Mint azt korábban megírtuk, negyven év után adott ki új albumot az ABBA. A svéd együttes Voyage című lemeze megjelenése után egy héttel a brit toplista élére került.

Négy éve nem volt példa popalbum esetében, hogy ilyen rövid idő alatt több mint kétszázezer példányban keljen el.

Az ABBA utolsó stúdióalbuma 1981-ben jelent meg, szintén a toplista élére került, kilenc korábbi ABBA-albummal egyetemben.

Nagyon boldogok vagyunk, hogy rajongóinknak látszólag ugyanúgy tetszik az új album, ahogyan mi élveztük az elkészítését” – közölte az együttes a brit slágerlisták összeállításával foglakozó szervezettel – írja a baon.

Egy másik rekordot is megdöntött a Voyage, amely nyolc év óta egy együttes legtöbb példányban eladott albuma lett. Utoljára a One Direction fiúbanda Midnight Memories című albuma büszkélkedhetett ezzel.

Németországban is rekordot ért el a Voyage, több mint kétszázezres eladott példányával a slágerlista élére került a GfK Entertainment pénteki közlése szerint. Az albumból többet adtak el, mint a német toplistán szereplő 100 albumból együttesen.

Nyitókép: EPU / AFP

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bsm99
2021. november 15. 10:36
Kivételesen igazat kell adnom a The Guardian-nek. https://www.theguardian.com/music/2021/nov/05/abba-voyage-review-pop-back Bár a 2/5 kicsit megengedőnek tűnik. :D
bsm99
2021. november 15. 07:05
Átlagosnál kicsit jobb iparosmunka, tele zenei közhelyekkel és ezerszer hallott (zenei) frázisokkal. Persze, hogy tarol, mert az a generáció, amelyik veszi, együtt öregedett velük, és nosztalgiázik. Minden más szempontból csalódás. (Már akinek voltak egyéb elvárásai.)
Emery4919
2021. november 14. 17:36
Elnézést a Szerzőtől, mediator01-tól, hogy nem válaszban írtam, de így sikerült :-) "Lehet, hogy ezt az albumot egy világkorszak eltűnése utolsó jelzésének fogják tartani." Tetszik valakinek vagy nem, az egy dolog. De gustibus non est disputandum. A profizmusukat, különösen a hangszerelést elismertem, de nekem sosem teszett, mert én a sokkal egyszerűbb ("primitívebb") Bill Haley-n meg Presley-n nőttem fel az igazi rock'nroll korszakban, és a '60-as évek elején játszottam popzenekarban. Amit Tőled idéztem, az egy telitalálat mondat, de egyben szomorú és félelmetes....
iIonah
2021. november 13. 15:37
Mindig értettek az üzlethez.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!