Meghalt Széchenyi Beatrix, Széchenyi István dédunokája

2021. október 01. 22:07

Beatrix von Schönburg-Glauchau grófnő 90 évesen, Regensburg városában hunyt el.

2021. október 01. 22:07
null

„Gloria von Thurn und Taxis hercegnő, testvéreivel Alexander-rel és Carl-Alben-nal együtt, fájó szívvel tudatja édesanyjuk, Beatrix von Schönburg-Glauchau grófnő halálát. A hercegnő édesanyja 2021.09.30-án, életének 91. évében, Regensburg városában hunyt el. A magyar származású grófnő Széchenyi István gróf, államférfi és társadalmi forradalmár, dédunokája volt”  – írta a Magyar Nemzethez eljuttatott közleményében a család. 

Széchenyi Beatrix fiatalasszonyként 1956-ban a magyar kommunista megtorlás elől menekült Németországba. 1957-ben házasságot kötött Joachim Schönburg-Glauchau gróf német újságíróval, aki 1998-ban távozott az élők sorából. 

„Édesanyám volt a család feje és központja. Elvesztése mindannyiunkat megrázott. Egy, az otthonában történt esést követően a müncheni városi klinikán sikeres műtéten esett át. Törékeny egészségi állapota következtében a regensburgi „Barmherzigen Brüder” kórházban kezelték tovább, amelyet ezt követően már nem tudott elhagyni. Az orvosok és kivált képpen a gondozók példaértékűen és szeretetteljesen ápolták. A Jó Isten egy pár gyönyörű, társaságában eltöltött nappal ajándékozott meg minket, a család és barátai nagy részének alkalma volt elbúcsúzni tőle” – mondta édesanyjáról Gloria hercegnő.

A halotti mise 2021. november 6-án a müncheni Kreuzkirche templomban kerül megrendezésre. Temetése szűk családi körben történik.

Fotó: Magyar Nemzet

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
duzur
2021. október 03. 11:02
Csak Gloria von Thurn und Taxis hercegnő, akiröl már hallottam. Ö egyike azoknak az arisztokratáknak, akikböl máig jól élnek a botrány-lapok. Mára már ö is megszelídült...
annamanna
2021. október 02. 13:00
Nem semmi 90 évet úgy leélni, hogy az elért legnagyobb érdeme az, hogy "a legnagyobb magyar" dédunokája volt.
Dr. Greta Grünberg
2021. október 02. 11:43
Nyigodjon békében. Ma már arisztokrácia nincs, csak oligarchák. Vizsont drag queenek és hercegnők bizony vannak, mert mindenki lehet hercegnő szerencsére, ha az akar lenni.
jebuzita
2021. október 02. 07:09
"TÁRSADALMI FORRADALMÁR" - a legnagyobb magyar.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!