Márki-Zay szerint a Dobrevet támogató ellenzéki politikusok hazaárulók

2021. október 11. 16:26

A hódmezővásárhelyi polgármester zsarolásról és hazaárulásról beszél.

2021. október 11. 16:26
null

Márki-Zay Pétert az ATV Híradója kérdezte arról, mit szól azokhoz a politikusokhoz, közszereplőkhöz, akik korábban Karácsony Gergelyt támogatták, azonban a második fordulóban nyilvánosan Dobrev Klára mögé álltak. A miniszterelnök-jelölt azt mondta: „alapvetően nagyon szomorú vagyok, mert nyilvánvaló, ebben a helyzetben Orbánnak a hatalomban tartását szolgálja ez a kiállásuk”.

Hazaárulás, zsarolás

Márki-Zay arról beszél, hogy döntésükkel „nem csak Karácsony Gergelyt árulják el ezzel, hanem a hazánkat”. Ismert, az elmúlt napokban több politikus is bejelentette, hogy Dobrev Klárát támogatja az előválasztás második fordulójában. Márki-Zay Péter ezzel egyébként többek között Karácsony Gergely pártjának szóvivőjét, Hiller Istvánt, Gőgös Zoltánt, valamint számos más szocialista politikust, a Párbeszéd elnökségi tagját nevezte hazaárulónak.

Márki-Zay arról is beszélt, hogy „sokan panaszkodnak, hogy folyamatos nyomás alá vannak helyezve, és kényszerítik őket mindenféle módszerekkel, arra, hogy álljanak ki Dobrev Klára mellett, miközben ők is pontosan tudják, hogy ezzel Orbán Viktort tartják hatalomban”.

Nyitókép: Kisbenedek Attila / AFP

 

Összesen 295 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa1
2021. október 12. 10:19
Ez igazabb lehet, mert nem csak Gyurcsányné-Dobrev Klára a hazaáruló HANEM AZ EGÉSZ CSAPATA ÉS A PÁRTJA, MEG A TÁMOGATÓI!!! MZP nem figyelt magára ÉS IGAZAT TALÁLT MONDANI!!! Volt már ilyen az "ellenzéki oldalon mással is!... máskor is! pl Botka is... meg "Kecskeházy" is!...
Rocktoberi
2021. október 12. 08:58
Makizay szavazatot maximalizál. Tényleg egy futóbolond.
Rocktoberi
2021. október 12. 08:58
Makizay szavazatot maximalizál. Tényleg egy futóbolond.
Biivisz
2021. október 12. 06:56
A show így van "megtervezve". 1. Fletó tudja, hogy Klára túlságosan "össze van Gyurcsányozva" ahhoz, hogy legyőzze Orbánt. Ezért neki olyan minielnök-jelölt kell, aki mögött nincs hátország, hogy minél könnyebben lehessen félidőben "megyósítani". 2. Így történhetett, hogy a magyargyörgy által "kezelt" előválasztás a pártvezér versenytársakat - minden előzetes mérés dacára - a sor végére utasította az első fordulóban. 3. Az évek során gondosan hiszterizált Orbánofóbok számát növelni már lehetetlen, a "többséget" meg nagyon nem adják ki, így az egyetlen esély a "csalódott fideszesek" becsatornázása, miközben a Jakabbal csalódott jobbikosokat is meg kéne tartani. Utóbbira karigeri mindig is alkalmatlan volt, de Budapest (és önmaga) módszeres leamortizálásával már az előbbire is azzá vált. 4. Ehhez kell márkizaj. Egy-két "megvett" szondázó céggel (erre utal a jócskán hibahatáron túli szórás a különböző cégek között) kimutatták, hogy az utolsó pillanatban a (nem kicsit) harmadik márkizaj már megelőzi karigerit, amivel sikerült a szerencsétlent visszalépésre bírni. (Meg különben is azt teszi, amit Fletó mond neki.) 5. A cicaharc most azért folyik, hogy a "csalódott fideszeseknek" és jobbikosoknak demonstrálják, mennyire hiperfüggetlen márkizaj az Apró klántól. Az egyetlen veszély a DK-s szavazók elbizonytalanodása, de ez kezelhető Klára áldozati pózából kommunikált "az egység mindenáron" mantrájával. Hogy márkizaj mindebben tudatosan van-e benne egy-két év minielnökség lehetőségéért cserébe, vagy hasznos idiótaként tényleg azt hiszi, lehet komoly politikai szerepe az országban, az már édesmindegy.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!