Karácsony kérése ellenére több MSZP-s politikus is Dobrev mellé állt

2021. október 11. 07:07

Többek között Hiller István, Juhász Ferenc és Gőgös Zoltán is a DK mellé állt.

2021. október 11. 07:07
null

Karácsony Gergely főpolgármester a Magyar Szocialista Párt és a Párbeszéd közös jelöltjeként az LMP támogatásával indult az előválasztáson, visszalépésekor arra kérte szimpatizánsait, hogy Márki-Zay Pétert támogassák az előválasztás második fordulójában Dobrev Klárával, a Demokratikus Koalíció jelöltjével szemben – írja az Index. Hozzátették: ehhez képest

felsorakoztak az MSZP-s és párbeszédes politikusok Gyurcsány Ferenc felesége mellett.

A Demokratikus Koalíció jelöltje mellett állt ki:

Juhász Ferenc volt honvédelmi miniszter,   

Nemény András, Szombathely MSZP-s polgármestere,   

Gőgös Zoltán országgyűlési képviselő,   

Hiller István volt kulturális miniszter, az MSZP választmányi elnöke,   

Szitka Péter, Kazincbarcika szocialista polgármestere,   

és Barabás Richárd, a Párbeszéd szóvivője.

Barabás Richárd újbudai alpolgármester, aki korábban még Gyurcsányt szidta, egy Facebook-posztban fejtette ki, miért Dobrev és miért nem Márki-Zay: „Márki-Zay Péter az elmúlt héten számomra a totális megbízhatatlanságát bizonyította. Az új miniszterelnökbek sebeket kell begyógyítania, nem újabbakat feltépnie. Egyesítenie, nem sétszkítania. Kétlem, hogy Péter akár a koalíciós kormány felállításáig el tudna jutni ezzel a habitusával. Született marketinges, de a miniszterelnökséghez a politikai celebségnél több kell. Ha celebeket választanánk, amúgy is Ceglédi Zoltánra szavaznék.”

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

 

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ludas Mátyás
2021. október 11. 11:32
Az MSZP hiába hagyta el a nevéből a M-et, mindenki tudta, hogy egy letűnt kor maradványa, és csak idő kérdése, mikor követi a Népszabadságot. A gátlástalan és jellemtelen, kormányzásra alkalmatlan Gyurcsány már nekik is ciki volt, de azóta se találtak senkit. Így most "ha ló nincs, tehén is jó".
Anonymtalan
2021. október 11. 11:08
Semmi csodálni való nincs, van a Dobrev elvtársnő a férjével, akivel össze van fonódva az MSZP, meg van egy "full blown" nácisztikus szociopata, mű keresztény, buzizó, totális elmebeteg, aki titkos vágya, hogy a hosszútávú hatalom érdekében mindenkit (akár fizikailag is) kivégezzen, aki az útjába áll, FIDESZtől, MSZP-én át, DK-ig.
néhai Ch.Pilot
2021. október 11. 09:45
Fenyőünnep Gelgely a ballib oldalon most Piszkos Fred szerepében tetszeleg. Akivel ő barátkozik, azt mindenki elkezdi utálni... :-)
zrx8
2021. október 11. 09:40
"De nem azért kell politikusnak lenni, mert ebből olyan kurva jól meg lehet élni. Mert már elfelejtettük, hogy milyen autófényezőnek lenni." "jöttek páran, akik meg merték tenni és nem szarakodtak azon, hogy hogy a francban lesz majd az útiköltség elszámolásunk, bassza meg. Jöttek párak, akik nem szarakodtak azon, hogy a megyei önkormányzatban lesz-e majd helyük, vagy nem, hanem megértették, hogy másról szól ez a kurva ország" úgy látszik, az említett személyek nem értették meg, és már elfelejtették, milyen /tetszőleges kétkezi szakma művelőjének/ lenni (a buzika soha nem is tudta)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!