Márki-Zay: Külön nekem most nagyobb esélyem van, mint Karácsonynak, ha beállok mögé

2021. október 06. 21:59

Márki-Zay Pétert a 444 találta meg, miután Karácsony Gergely bejelentette, hogy külön indulnak az előválasztás második fordulójában.

2021. október 06. 21:59
null

„Én a friss közvélemény-kutatások, a közösségi médiás adatok és visszajelzések alapján úgy látom, hogy Karácsony Gergely nem fogja tudni Dobrev Klárát vagy majd Orbán Viktort legyőzni, én erről próbáltam őt meggyőzni. Ő természetesen teljesen jogosan hivatkozik arra, hogy mindeddig azon dolgoztam, hogy őmögé akarjak beállni és beállítani a támogatóimat is, ez nyilván ezekkel a közvélemény-kutatási adatokkal számomra ellehetetlenült” – mondta a 444-nek a Mindenki Magyarország Mozgalom elnöke. 

Márki-Zay Péter azt mondta: „Maximális garanciát adok neki attól függetlenül, hogyha egyedül nyerem meg, akkor is nagyon szívesen veszem, ha a kormányzati munkában az ő tapasztalata is ott van, az őt támogató pártok természetesen részesei a koalíciónak.”

 

A 44-nek elmondta, hogy a közvélemény-kutatásokon kívül „figyelik a közösségi médiát”, és megerősítést jelentett Márki-Zay számára a vasárnapi nagygyűlése, „amin hatalmas, meghatóan nagy tömeg gyűlt össze, és skandálták, hogy ne lépjek vissza, amire én akkor még próbáltam nekik elmondani, hogy ha kell, akkor muszáj lesz.”

A Republikon felmérése szerint Karácsony nyerne és Márki-Zay veszítene Dobrev Klárával szemben a második fordulóban egy esetleges visszalépés esetén. 

A Závecz Research szerdán publikált felmérése szerint azonban mindenképpen Dobrev lesz a második forduló esélyese. A felmérés különlegessége, hogy maga Márki-Zay Péter rendelte meg.

„Az itt kijött eredmények alapján a hódmezővásárhelyi polgármester kicsit jobban meg tudná szorongatni a DK jelöltjét, mint Karácsony Gergely, és hármuk közül vele érné el a legjobb eredményt 2022-ben az ellenzék” – írja a 444, amely a Medián tegnap közzétett eredményeire hivatkozva Márki-Zay-t 33 százalékon, Karácsony Gergelyt 24 százalékon, míg Dobrev Klárát 37 százalékon mérte. 

Fotó: FERENC ISZA / AFP

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szürkeSzarvas
2021. október 07. 07:06
Kedves Bájgúnár. Nem közv.kutit kell nyerni-ahogy a "pinikus" Kovács Laci bácsi mondta volt.
Tóth Zoltán
2021. október 07. 06:48
#kamuvalasztas #kamuparlament #kamuellenzek Ne kajáld - B O J K O T T Á L D ! #forradalmat
pitypang1125
2021. október 07. 06:16
Három szarházi.
Tóth Zoltán
2021. október 07. 02:55
! ! B O J K O T T ! !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!