Legendás bokszoló előtt térdeltek az angol játékosok Varsóban

2021. október 01. 20:50

A Legia Varsó ultráinak élőképén a Leicester City elleni meccsen Andrzej „Andrew” Golota nehézsúlyó profi ökölvívó szerepelt.

2021. október 01. 20:50
null

„Térdelj őfelsége előtt” – állt a Legia Varsó ultráinak élőképén a Leicester City elleni meccsen. A lengyel-angol meccsel elinduló szeptembert egy lengyel-angol mérkőzés zárta: míg szeptember elején a lengyel válogatott fogadta a friss Eb-ezüstérmes angolokat a vb-selejtezőkben, addig csütörtök este a Legia Varsó látta vendégül a Leicester City-t az Európa Liga csoportkörének második fordulójában.

Amint arról lapunk is beszámolt, a  lengyel-angol válogatott meccs elején a szigetországiak – mint néhány nappal korábban a Puskás Arénában – letérdeltek, gesztusukat azonban óriási füttykoncert fogadta. Hasonló reakciót kapott a Legia két idegenlégiósa, a portugál André Martins és a szerb Filip Mladenović, akik bár letérdeltek, a hatalmas molinót látva gyorsan fel is álltak. 

Szerintük a hatalmas molinón a lengyelek legendás bokszolója, Andrzej „Andrew” Golota arcvonásai vannak, aki amatőrként az 1988-as szöuli olimpián bronzérmet szerzett, majd csatlakozott az amerikai WBO profi bajnoksághoz. A kilencvenes évek végén és a kétezres évek elején többször is megkísérelte elhódítani a világbajnoki címet, mely azonban nem sikerült neki. Küzdött Mike Tysonnal, majd a világbajnok Riddick Bowe-val és Lennox Lewisszal is megverekedett, de a Bowe elleni döntő mérkőzésén mélyütésért diszkvalifikálták. Golota most 53 éves, Varsóban él és a Legia törzsszurkolója olyannyira, hogy csütörtökön is kint volt a nézőtéren, amikor csapata 1–0-ra megverte angol ellenfelét. 

Fotó: DON EMMERT / AFP

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csocsolecso
2021. október 02. 22:15
Szerencsétlen bolsevik fake news újság ez az index. Minden cikkükben annyi igazság van mint ebben.Eddig a 40milliós Lengyelországból legalább 60millió lengyel állította, hogy a képen Mariusz Pudzianowski a legendás lengyel strongman látható, de az index azért keményen Golotázik. Az ember esze megáll. Döbbenet.
Wadalma
2021. október 02. 12:10
Amúgy az tiltja a szabály amíg terdelnek addig nem lehetne rarugni a labdát kapura? Megneznem a kapus térdel e vagy a labda után szalad.
Cogito ergo sum
2021. október 02. 11:20
HAHAHA Már a Cseh gyerekek is rasszisták, hiteles anglius források szerint. :D https://www.nemzetisport.hu/europa_liga/el-folytatodik-a-boszorkanyuldozes-a-brit-sajto-most-gyerekeket-illet-abszurd-rasszista-vaddal-2852713 "Hülye Angolok Angol hülyék."
rókabácsi
2021. október 02. 10:14
jó volna bevezetni! hogy maradjanak térden a meccs végéig!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!