Hidvéghi Balázs: Aki magyargyűlölő, az jó európai?

2021. október 04. 09:38

A Fidesz EP-képviselője Facebook-bejegyzésben véleményezte Klaus Johannis román államfő friss Nagy Károly-díját.

2021. október 04. 09:38
null

Hidvéghi Balázs Facebook-oldalán kommentálta a hírt, miszerint Klaus Johannis román államfő kapta a rangos Nagy Károly-díjat. Hidvéghi bejegyzésében azt írja: az indoklás szerint az európai értékek képviseletében szerzett érdemeiért.  A Fidesz EP-képviselője úgy fogalmaz:

„Nyilván ezek az európai értékek járnak a fejében minden egyes magyarellenes őrjöngésekor. Emlékezetes kirohanása volt tavaly, amikor a román alsóház hallgatólagosan elfogadta az egyébként ténylegesen európai megoldásnak számító székely autonómia-tervezetet. Johannis a javaslat támogatóit azzal vádolta, hogy »odadobnák Erdélyt Magyarországnak«.”

Hidvéghi Balázs szerint a román elnök a mostani díjátadón „sem fogta vissza európaiságát”. Kijelentette, hogy Erdély népszavazással csatlakozott a románokhoz, ők nem loptak el senkitől semmit. 

„Mi azonban vonjunk le egy tanulságot: ahhoz, hogy a nyugati elit jó európainak tartson, nem kell tényleg annak lennünk. Elég, ha mindent úgy csinálunk, ahogy Brüsszelből diktálják” – zárta bejegyzését a politikus.

Nyitókép: Facebook

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
neociprióta
2021. október 05. 06:15
vajon mi lenne az eredménye egy ...vissza az őshazába.....tipusu referendumnak, az eu polgárok többsége kishazánk esetében habozás nélkül igent voksolna....orbán előre....LOL
Highlander07
2021. október 04. 18:02
.
Revízió
2021. október 04. 14:48
Tökéletesen így van , lépjetek már ki ebből a magyarellenes EU-ból !
Rocktoberi
2021. október 04. 13:43
Ez a díj akkor innentől szart se ér.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!