Gyurcsányék nekiestek Karácsonynak

2021. október 03. 10:38

A főpolgármester sofőr nélkül még Szombathelyre sem találna el magától.

2021. október 03. 10:38
null
Bán Károly

„Még meg sem száradt a tinta a Gyurcsány-show keservesen összeszámolt szavazólapjain, a bal-oldali miniszterelnökjelölt-jelöltek máris perlekednek és egymás kijátszásán mesterkednek. A bukott miniszterelnök csatába hívta többszörösen gyanúsított barátját, Czeglédy Csabát is, és mindketten beolvastak a virtuális főpolgármesternek, hol máshol, mint a Facebookon.

A baloldali előválasztási színjáték első felvonása véget ért, így a győztesek mellé most kellene felsorakozniuk a veszteseknek. Erre mit látunk? A »demokrácia ünnepe« után a »demokraták« egymás torkának esnek. A miniszterelnök-jelölt-jelöltek versenyén Gyurcsányné Dobrev Klára által rommá vert Karácsony Gergely cselszövésbe kezdett, arra készül, hogy a harmadik helyezett Márki-Zay Pétert ráveszi a visszalépésre – illetve Márki-Zay támogatóit rávegye önmaga támogatására –, hogy aztán végül ő legyen a győztes. Karácsony egyeztetett Márki-Zay Péterrel, de egyez­ségre még nem jutottak.

A hódmezővásárhelyi polgármester is megrészegült a harmadik hely fölötti örömtől, és úgy döntött, közvélemény-kutatást rendel azért, hogy felmérje, mekkora támogatottsággal bír ténylegesen. Amíg ez nem készül el, nem csap Karácsony tenyerébe. A főpolgármester terve viszont felbőszítette a baloldal vezérét, ezért történhetett, hogy Gyurcsány Ferenc tegnap Facebook-oldalán rontott neki egykori tanácsadójának, akit a főváros élén eddig kesztyűbábként mozgatott.

A DK elnöke gúnyosan fogalmazott: »Karácsony miniszterelnök-jelölt szerint megosztott az ellenzék. Szerinte a 2010 előtti időszakhoz való viszony oszt meg bennünket. Tényleg? Ki szakított az MSZP-vel és alapított új pártot 2010 után? Ki szövetkezett az MSZP-vel és fogadja el annak támogatását 2010 után különböző posztokra jelentkezve? Szóval?« – tette fel kérdéseit Gyurcsány.

Igaz, nála nem tudni, hogy csak a hét műbalhéjáról van-e szó, vagy az asszony sikere miatt – Gyurcsányné csaknem ötvenezer vokssal többet gyűjtött össze a kaotikus számlálás szerint, mint a virtuális főpolgármester – forgatókönyvet cserél, és mégsem kesztyűbábjából csinál valódi jelöltet.”

Fotó: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kristály
2021. október 03. 14:08
A szétszorodott szavazatokkal mi történt nagyon hallgatnak . Ez olyan választás hogy ki tud jobban kibaszni a másikkal. Fertők.
CirmoS
2021. október 03. 12:21
A konfliktusaik is mind-mind színjáték! Próbálnak úgy tenni, mintha bármi különbség is lenne közöttük! Nincs!!! Egyetlen cél van, az pedig a kasszakulcs megszerzése, és ebben a füstös szobáikban mindnyájan egyetértenek!
certus
2021. október 03. 12:04
"A főpolgármester sofőr nélkül még Szombathelyre sem találna el magától." Mehetne gyalog.
llnnhegyi
2021. október 03. 11:31
Az egész DK egy nagy hordó fos! Húgyos Ferenccel az élen! Vadai Ágnes megrigalta már Klarikanak a fiús frizuráját? Greczy Zsolt internetes szatír meggyötört pötyöröjét veri! Jól fogy a kannásbor náluk?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!