A közélet leendő női vezetőit várja az MCC!

2021. október 21. 16:17

Újra lehet jelentkezni a Mathias Corvinus Collegium Női Közéleti Vezetőképző Programjára.

2021. október 21. 16:17
null
Constantinovits Milán
Constantinovits Milán

A tehetséggondozás területén negyedszázados tapasztalattal bíró Mathias Corvinus Collegium 2018-ban indította el a kifejezetten nőknek szóló vezetőképző programját. Ahogy Szabó Kata, a képzés koordinátora fogalmaz, a képzést egyrészt annak a hiánynak az észlelése hívta életre, hogy hasonlóan átfogó program még nem működik hazánkban. Másrészt kiemelte, hogy bár a nők munkaerő-piaci helyzete jelentősen javult az utóbbi években, a vezetői munkakörökben a nemek közötti esélyegyenlőség még mindig nem teljeskörű, a nők a közéleti szerepvállalásban még mindig alulreprezentáltak. 

A Női Közéleti Vezetőképző célja ezért, hogy megtalálja és felkarolja azokat a tehetséges fiatal nőket, akik

ambíciót éreznek magukban a közéleti szerepvállalásra, tenni szeretnének szűkebb és tágabb környezetükért,

és elkötelezettek közösségük jövőjének jobbra fordításában. Az oktatás hagyományos formái mellett a készségfejlesztésre és a gyakorlati tapasztalatszerzésre helyezik a hangsúlyt. A résztvevőknek továbbá projektfeladatokat kell megoldaniuk, elismert magyar és külföldi vezetőkkel, szakemberekkel és politikusokkal találkozhatnak. A program a Nemzeti Tehetség Program és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő támogatásával, Novák Katalin Családokért felelős tárca nélküli miniszterfővédnökségével valósul meg.

A jelentkezés határideje október 23-a, amit a képzés honlapján lehet megtenni.


 

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mucsay
2021. október 23. 19:47
utálom azt a 'konzervativizmust' ami a tegnapi liberalizmus
Magyarok Pásztora
2021. október 22. 11:54
A kvóta oda vezet amit látunk az eu-ban. Pusztításhoz. Lásd merkelcheleyendobrevschepeledonát stb.
Armageddon
2021. október 22. 07:55
Az itt végzettek hogy fogják a " női principiumot" kiteljesíteni?
annamanna
2021. október 22. 06:51
"A jelentkezés határideje október 23-a" Így hát megjelent a hirdetés október 21-én délután. Mert a vezetők tudvalevőleg szeretnek mindent az utolsó pillanatra hagyni. A téma természetéből kiindulva már fel van töltve a létszám, a hirdetés csak formaság.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!