Vádat emeltek a TV2 székházát robbantással fenyegető férfi ellen

2021. szeptember 21. 13:51

Más ügyben, szintén közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt már kiszabtak rá felfüggesztett börtönbüntetést – írta meg a Média1.

2021. szeptember 21. 13:51
null

A TV2 Csoport munkatársait is megfenyegette álprofilja mögül az a 24 éves férfi, aki erőszakos cselekmények mellett robbantással is fenyegetőzött 2021 márciusában – írja a Főügyészség tájékoztatása nyomán a hvg.hu.

„A férfi üzeneteiben azt a látszatot keltette, hogy a közeljövőben bármikor számolni kell a robbantással, a dolgozóknak pedig üzeneteket küldött, amelyben őket, illetve hozzátartozóikat is megfenyegette. A rendőrök akkor átkutatták a televízió Róna utcai székházát, azonban robbanószert, robbanóanyagot nem találtak. Mivel álprofiljához egy valós személy fényképét használta fel, az érintettnek jelentős érdeksérelmet okozott, hiszen azt a látszatot keltette, hogy a bűncselekményeket ő követte el” – áll az ügyészség beszámolójában, melyet a Média1 közölt. 

Az ügyészség a férfit közveszéllyel fenyegetéssel, zaklatással, valamint személyes adattal való visszaéléssel vádolja, és végrehajtandó börtönbüntetést indítványozott vele szemben.

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a férfival szemben a közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt korábban kiszabott 1 év 4 hónap felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását is rendelje el.

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nagy Pál
2021. szeptember 21. 18:46
Ez az eszement fenyegetett a TV2 székházának felgyújtásával: vádat emeltek ellene. Akik anno fel is gyújtották és ki is fosztották az MTV székházát azokról tud valaki valamit...?
anegy_
2021. szeptember 21. 16:12
Na, végre! Csak hogy eldöntik, hogy "ülve" gondolkodjon egy kicsit.
olajfa1
2021. szeptember 21. 15:30
Ez a pasi is a liberálbolsi pedagógusok nevelési csődje!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!