Trombitás Kristóf: Őszintén megdöbbent, hogy a fejlett nyugaton is tombol a rasszizmus

2021. szeptember 05. 15:28

Az újságíró a kettős mércére hívta fel a figyelmet Facebook-oldalán, reagálva arra, hogy a FIFA pénteken a magyar szurkolók ellen indított vizsgálatot.

2021. szeptember 05. 15:28
null

Trombitás Kristóf hivatalos Facebook-oldalán osztott meg egy videót, amelyen jól látható, hogy a júniusi Magyarország-Franciaország labdarúgó mérkőzésen a francia szurkolók is poharakat dobáltak a pályára, pont úgy, ahogy azt a magyar szurkolók tették Sterling gólja után csütörtökön.

Az újságíró posztjában hangsúlyozza, hogy amíg a magyar eset után vizsgálat indult és óriási nemzetközi visszhangot váltott ki, addig a francia szurkolók tettének semmilyen következménye nem volt. Trombitás Kristóf a következőket írja posztjában:

„Őszintén megdöbbent, hogy a fejlett nyugaton is tombol a rasszizmus. Az alábbi videón az látszik, ahogy a francia szurkolók vizes palackokkal dobálják meg Gulácsiékat. Mi is volt a nemzetközi visszhang? Láttunk brit lapokat úgy megjelenni, hogy Rasszisták - Magyarország 1-1? Volt óriási vizsgálat, feljelentés? Nahát, semmi ilyesmi nem volt. Vajon miért nem?” – olvasható a bejegyzésben.

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sorostalanság
2021. szeptember 06. 11:33
Figyelj kis takonylógató szarházi "illibernyák" (ez aztán a vicces nick), a válasz szó szerint tőled jön: Hát lépjél ki, bazd (baszd meg a helyes diszlexiás f@sz) húzz el a magyarok hazájából. Szabad ember vagy. Mehetsz a gecibe a frankokhoz, a nácikhoz, az összes északi sza@rházi országba. Biztos felvesznek majd téged libsigender közösségekbe. A bevándorlók is tárt karokkal várnak g&ci. Bazd (baszd) meg, amit az ostoba, egybites fajtátokban nem bírok, az az állandó sérelempolitika Mibe telne - bazd(baszd) szájba a qrva anyád- , ha egyszer azt mondanátok: Elitéljük a libsi csürhét, a buziideológiát terjesztő söpredéket. Az o1g-ző f@szfejeket, a büdös kommunistákat a hazánkat tönkre tevő baloldalt, a hazudozó újnácikkal összefogó hazudozó idegen szívűeket." Ennyi. Csak ennyit kéne magatokból kibügöfni. Olyan kibaszott nehéz lenne ez?? Miért nem teszitek akkor? Értve vagyok??" Ugyan nem értesz te semmit romkocsmában belebúsulva a fehér porba. Na akkor mész a a picsába a kukába. Egyszerűen senkik vagytok. Még leütött karaktereket sem érdemlitek meg...
Emery4919
2021. szeptember 05. 16:59
Nem egészen idetartozik, de, ha már az angolok szóba kerültek: és ki a f@sz a felelős a Heysel tragédiáért? Ez már elfelejtették?
jánosbácsi
2021. szeptember 05. 16:46
Felhívnám az újságíró figyelmét arra az apró különbségre, hogy a pohár dobálásnak semmi köze a rasszizmushoz . A francia kormány egyetlen tagja sem fogja megvédeni a rasszista megjegyzéseket tevő futballistákat ,szurkolókat mert ez a nyugati országokban nem szokás. Nem véletlenül fejezte ki rosszallását Boris Johnson. Szijjártó Péter megvédte a barbárokat. A magyar válogatott játékosai nem a 95 százalék normálisan szurkoló többségének köszönte a szurkolást hanem a fasiszta gecikkel ünnepelték meg a 4-0-ás vereséget. Gondolom sokan nem tudják, hogy nálunk a vereség jelenti a győzelmet. Remélem, hogy az albánok minél jobban elverik őket oszt akkor majd lehet ünnepelni.
puzdra
2021. szeptember 05. 16:17
A FIFA valószínűleg UEFA méretű büntetést fog kiszabni. Szerintem a meccs visszavágóján előre be kell lengetni, ha a magyar himnuszt kifütyülik, levonulunk az öltözőbe. (Pesten az angol himnusz háborítatlan volt, az angol sz.kapitány és csapatkapitány a rasszizmust sem érzékelte)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!