Pozitív lett Kimi Räikkönen koronavírus-tesztje

2021. szeptember 04. 20:13

Az Alfa Romeo a lengyel Robert Kubicát indítja a Forma-1-es Holland Nagydíjon a finn pilóta helyére.

2021. szeptember 04. 20:13
null

Az Alfa Romeo szombati bejelentése szerint Räikkönen tünetmentes, a közérzete jó, ennek ellenére a szabályoknak megfelelően elszigetelték a szállodai szobájában. Frederic Vasseur csapatfőnök elmondta, hogy megfertőződött pilótájuk részvétele erősen kérdéses a jövő hétvégi Olasz Nagydíjon is, hiszen csak akkor hagyhatja el a karantént, ha negatív tesztet produkál. Hozzátette, először hétfőn tesztelik majd, illetve felveszik a kapcsolatot a Monzában illetékes egészségügyi hatóságokkal. 

A Ferrarival 2007-ben világbajnok finn pilóta szerdán jelentette be, hogy az idény végén befejezi Forma-1-es pályafutását. Räikkönen 2001-ben mutatkozott be az autós gyorsasági világbajnokság mezőnyében, azóta 341 futamon indult – ezzel csúcstartó –, ezek közül 21-et nyert meg, 103-szor állt dobogóra, 18 alkalommal indult az első helyről, és 46-szor autózta a leggyorsabb kört. 

Robert Kubica 2006 és 2009 között a BMW Sauber színeiben szerepelt, amely jogelődje a svájci székhelyű Alfa Romeónak. Később a Renault-nál versenyzett, majd 2011-es súlyos balesete után 2017-ben a Williamsnél tért vissza a Forma-1-be. Tavaly óta fejlesztő- és tesztpilótaként kap szerepet csapatánál. Kubica eddig 97 Forma-1-es versenyen indult, egyet nyert meg, és további 11 alkalommal állhatott dobogóra. Egy-egy edzéselsőség és leggyorsabb kör fűződik a nevéhez.

A Williams bejelentette, hogy Jost Capito csapatfőnök pénteken találkozott Räikkönennel, és bár negatív lett a tesztje, a hétvége hátralévő részét elővigyázatosságból ugyancsak karanténban tölti.A Zandvoortban zajló Holland Nagydíj szombaton az időmérő edzéssel folytatódik, majd vasárnap délután a futammal ér véget.

(MTI)

Nyitókép: Kenzo Tribouillard / POOL / AFP

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
békalepcse
2021. szeptember 05. 12:50
Majd elfelejtettem. Az oltást mar nem fogjátok tudni kiátkozni magatokból, legfeljebb megbánni.
békalepcse
2021. szeptember 05. 12:48
Mindebből az következik az oltottaknak kuss van. Viseljék méltósággal a betegséget és az esetleg nem várt mellékhatásokat.
yanoo
2021. szeptember 04. 21:03
Nézzük a dolgok pozitív oldalát.
ancilla
2021. szeptember 04. 20:54
Szánalmasan uncsi már ez a PCR teszten alapuló baromkodás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!