Mark Zuckerberg is gratulált Karikó Katalinnak

2021. szeptember 10. 10:21

A Facebook alapítója a tudomány Oscar-díjának számító Breakthrough-díj elnyerése kapcsán méltatta a magyar kutatót.

2021. szeptember 10. 10:21
null

Rangos elismerést kapott csütörtökön Karikó Katalin. A magyar tudósnak a tudomány Oscar-díjának számító Breakthrough-díjat ítélték oda, amit kutatótársával, Drew Weissmannal megosztva kapott meg. A díjat a techvilág meghatározó szereplői alapították, akik között ott van Mark Zuckerberg is – számolt be a HVG.

A Facebook vezére nem sokkal a díj átadása után egy külön bejegyzésben is gratulált Karikó Katalinnak és munkatársának. Mint írta, a díjat azért alapították, hogy elismerjék az áttörést hozó kutatók munkáját.

„Az idei évben különösen izgatott voltam Karikó és Weissman miatt, akik munkája segítséget jelentett a koronavírus elleni vakcina kifejlesztésében” – írta Zuckerberg.

A Facebook vezére emlékeztetett, a két szakember évtizedekkel ezelőtt kezdte meg a munkát, hogy rájöjjenek, miként lehet az mRNS-t arra használni, hogy a szervezetet immunreakcióra késztessék.

„Erőfeszítéseiknek köszönhetően a Pfizer/BioNTech és a Moderna is mRNS-alapú vakcinát tudott készíteni, a jövőben pedig a rák és az AIDS elleni védőoltások is elkészülhetnek” – zárta sorait Mark Zuckerberg, aki bejegyzésében is gratulált a tudósoknak a díjhoz.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ancilla
2021. szeptember 12. 17:12
Ennyit a nemzeti hősünkről https://informatialibera.ro/hu/a-kariko-katalin-szappan-opera-a-covid-terror-sotet-manipulacioiban-egyik-hazugsag-a-masik-utan/
ancilla
2021. szeptember 10. 14:15
Ez még hitelesebbé teszi a szememben a hölgyet és életművét :D
Rugo
2021. szeptember 10. 12:07
Összenő, ami összetartozik. Drew Weissman - ő az oltásmániás bibsi, akinek Karikó a samesze. Egyébként mindketten, a kínaiakkal a laborvírust kifejlesztő Fauci haverjai. Ez már nem a mi világunk - ellenben a világot irányító amerikai zsidó körök világa.
zakar zoltán béla
2021. szeptember 10. 11:56
kukk!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!