Gulyás: Wyszynski bíboros után remélhetőleg Mindszenty hercegprímást is boldoggá avatják

2021. szeptember 13. 12:17

A miniszterelnökséget vezető miniszter szerint hasonló történelmi körülmények között Mindszenty magatartása is megerősítést jelentett a magyar egyház számára.

2021. szeptember 13. 12:17
null

Stefan Wyszynski varsói boldoggá avatásáról, – amely szertartáson előző nap részt vett – Gulyás Gergely az MTI-nek nyilatkozva kiemelte a katolikus egyház, ezen belül Wyszynski bíboros jelentőségét az újkori lengyel államiság alakításában. Azon reményét fejezte ki, hogy „előbb-utóbb Mindszenty bíboros boldoggá avatása is megtörténhet”, hiszen hasonló történelmi körülmények között az ő magatartása is megerősítést jelentett a magyar egyház számára.

Hivatalos varsói megbeszéléseiről Gulyás elmondta: a két kormány közötti kapcsolat kiváló, „a közös értékek és érdekek is arra indítanak bennünket, hogy az Európai Unió keretein belül és attól függetlenül is a legszorosabban működjünk együtt egymással”.

(MTI)

Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
LPJ53
2021. szeptember 13. 12:58
Vatikánban is számolnak.Márton Áron erdélyi püspököt nem sietnek boldoggá avatni,mert a fogyatkozó erdélyi magyar híveknek nem kell gazsulálni,annál hasznosabb a görög katolikus románoknak.Így van ez Trianon óta
Sulammit
2021. szeptember 13. 12:46
Már alig várjuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!