Baranyi Krisztina a Fudan miatt rendelne el változtatási tilalmat a IX. kerületben

2021. szeptember 27. 11:11

A változtatási tilalom és a helyi építési szabályzat egyébként nem érvényes a kiemelt beruházásokra.

2021. szeptember 27. 11:11
null

Változtatási tilalommal akadályoznák meg a Fudan Egyetem campusának felépítését – írta a Népszava. Baranyi Krisztina balliberális polgármester új kerületi építési szabályozás létrehozását kezdeményezi, amit vasárnapi sajtótájékoztatóján azzal indokolt:

Nem adjuk olcsón a bőrünket, minden eszközt megragadunk annak érdekében, hogy a Diákváros területére szánt kínai Fudan magánegyetem ne valósuljon meg.”

A kerületi vezető addig rendelné el a változtatási tilalmat, amíg az új szabályozás nem készül el. Az ügy a következő képviselő-testületi ülésen kerülhet napirendre.

A változtatási tilalom és a helyi építési szabályzat egyébként nem érvényes a kiemelt beruházásokra, mint amilyen a Fudan-beruházás lenne, amelynek megvalósulásáról népszavazás fog majd dönteni.

Címlapkép forrása: Facebook

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2021. szeptember 27. 15:04
MERT BÁNYARÉM CSÚNYA ÉS RÉM BUTA!
pesti051
2021. szeptember 27. 13:13
"Orbánnak is felteszed ezt a kérdést?" Nyugodt lélekkel. Orbán tartotta magát a játékszabályokhoz. Pl. Internetadó.
Kristály
2021. szeptember 27. 12:37
Baranyi elvtársnő talán elfelejtette hogy a "főnöke " volt családostúl Kinában és kérték könyörögtek hogy jöjjenek és fektesenek be Magyarországon. Az ilyen aljas hazug embereket nem szeretik az üzleti világban. A Bp.kerületet összetéveszted a saját telkeddel ott meg is áshatod a saját sírod és bele is feküdhetsz senki nem akadályoz. Nagy szemét vagy. Gyönyörüség teremtettél 1 db. munkahelyet a kerületben 2 év alatt ??????
bajai
2021. szeptember 27. 12:27
Nem kellene velük vitázni. Hozzák a Fundant Bajára!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!