Az utolsó árulás: Jakab rendbontásnak nevezte a 2006-os tüntetéseket

2021. szeptember 13. 13:25

A megfelelési kényszertől szenvedő Jakab gyorsan szembe köpte az egykori jobbikosokat.

2021. szeptember 13. 13:25
null
Kontra

„Jakab Péter, a Jobbik elnöke ribillióként, rendbontásként hivatkozott a 2006-os tüntetésekre a vasárnapi miniszterelnök-jelölti vitán. Ezzel végérvényesen megtagadta pártja gyökereit. A Jobbik ugyanis a 2006-os demonstrációk alatt vált egyetemi mozgalomból országos szervezetté. A baloldallal való összefogás miatt azonban mostanra kínos lett a kormányellenes tüntetéseken való részvétel, ezért a megfelelési kényszertől szenvedő Jakab gyorsan szembe köpte választóinak egy részét: az egykori jobbikosokat, és mindenkit, aki annak idején kiment Gyurcsányék ellen tüntetni.

– Jakab jól érzékelhetően igyekszik eltolni magától 2006 emlékét, már csak azért is, mert szövetségesei miatt nem vállalhatja fel a Gyurcsány-ellenességet. Nagyot változott a világ: Jakab Péter már nem a Kossuth téren tüntető magyarok érdekében, hanem Gyurcsány Ferenc szövetségeseként lép fel. Mostanra ebből a pozícióból fogalmazza meg politikai terveit is.

– Jakab Péter ugyanis a vita során elárulta azt is, hogy milyen megoldást talált ki a soron következő ribillió megakadályozására. Mint szavaiból kiderült, egy esetleges ellenzéki győzelmet követően menesztené a teljes rendőri vezérkart, és a kormányváltást követően minden területhez hozzányúlna. Ezzel szándékai ellenére Jakab elárulta magát (is).

– Ugyanis tisztában van azzal, hogy néhány hónap után mindenki számára világos lesz: az ellenzéki összefogás képtelen vezetni az országot. A kiábrándulást tüntetések fogják követni. Jakabék elégedetlenségre, csalódott ellenzéki szavazókra és nagyon dühös jobboldaliakra számítanak. Éppen ezért megbízható kádereket keresnek a rendőrség élére, olyanokat, akik gondolkodás nélkül teljesítik majd a „rendfenntartásra” vonatkozó parancsokat.

– Ha kell, lövetnek majd, lovasrohamot indítanak, valamint vízágyúval és könnygázzal fognak oszlatni. Ne legyenek kétségeink afelől, hogy erre készülnek! Minden lépésük ebbe az irányba mutat, ezért van kiemelt jelentősége a rendőri vezetők cseréjének. Ennél már csak az lenne gyurcsányosabb megoldás, ha a magyarok kordában tartásához külföldről bérelnének rendfenntartó alakulatokat. Elnézve Jakab eddigi árulásait, egy szava nem lenne hozzá.”

Nyitóképen: Jakab Péter. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cybericius
2021. szeptember 27. 18:29
Szép. Most már Gyurcsány előváladéka. Emlékszem, ahogy az Erzsébet téren lőttek minket, lelkes fiatal voltam, aki hitt a nemzeti összefogásban, egyszerre szurkoltam a Fidesznek, és örültem a Jobbik radikalizmusának. A Fidesz ügyesen kiherélte a Jobbikot, végrehajtva ötleteiket, kifogva a szelet a vitorlájából. Mára nem maradt nekik semmi, csak a szánalmas bohóc szerep, ideológia nélküli proli banda.
Vakfolt
2021. szeptember 14. 08:43
Régebben volt itt egy Tunyacsáp nevű jobbikos 1én. Hogy eltűnt..
Akitlosz
2021. szeptember 13. 22:45
A mai Jobbikot már nem érdekelik az egykori Jobbik szavazók. Az egykori Jobbik szavazókat sem a mai Jobbik. Szóval messze nincsen itt akkora látnivaló, amekkorát ez a névtelen facebook huszár láttatni szeretne.
cutcopy
2021. szeptember 13. 21:25
Akkor már csak egy dolog hiányzik, kérjen bocsánatot a Jobbik nevében a 2006-os tüntetésekért, hogy valaha is Feri ellen voltak..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!