Az ELTE tanszékvezetője szerint novemberben robbanhat be a delta-variáns itthon

2021. szeptember 02. 07:49

Vattay Gábor Izrael példájára hívta fel a figyelmet, ahol a magas átoltottság ellenére újabb járványhullám kezdődött el.

2021. szeptember 02. 07:49
null

Az atv.hu az ELTE TTK Komplex Rendszerek Fizikája Tanszék vezetőjét idézve azt írja: Izraelben is egy újabb járványhullám indult a magas átoltottság ellenére, ráadásul rendkívül sokan szorulnak kórházi ellátásra is. A tanszékvezető beszélt arról is,

az oltások néhány hónap elteltével kevésbé védenek, az emberek ismét megbetegedhetnek, és fertőzhetnek,

ráadásul még a súlyos megbetegedést kivédő hatásuk is csökken, ezért körülbelül 5 hónap után ismét javallott az oltás felvétele.

„Egyrészt, mert a járvány az 5-6 hónapja oltottakon szabadon tud terjedni, másrészt a súlyos megbetegedések száma is felugrik” – fejtette ki. A szakember szerint október végén, november elején robbanhat be a magyar kórházakban a delta variáns, ugyanis a lakosság jelentős része május közepe-végén kapta meg a második oltását.

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

 

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
j.lukacs
2021. szeptember 02. 09:39
Abba kéne már fejezni ezt a tippversenyt! Ráadásul egyetlen médium se veszi a fáradtságot, hogy fél év múlva újra megkérdezze a "szakértőket", hogy miért mondtak akkora marhaságokat. Pedig ebből jó műsort lehetne csinálni!
makám
2021. szeptember 02. 09:31
„Egyrészt, mert a járvány az 5-6 hónapja oltottakon szabadon tud terjedni, másrészt a súlyos megbetegedések száma is felugrik” ha pfizer-el vagy oltva.
aaabbbccc
2021. szeptember 02. 09:17
dehat megmondtak: aug 20 az oka es aug 20 utan 10 millio magyar fog meghalni a virusban eltelt ket het es igazuk lesz, tegnap is meghalt tobb millio ember
Csakislovacska
2021. szeptember 02. 09:17
Izraelben is! Ez a kedvencünk ugye? Bármilyen témában,bármi áron,bár akárhányszor a Közel-Kelet egyetlen terrorállam miniállam bábállam democsokráciájára KELL hivatkozni. Ugye? Mert nincs még kétszázhatvan másik ország a földön?! Annyira senkik vagytok,azt hiszitek nem látszik az embereknek hogy kilóg a lóláb és patkó van rajta? Szánalmas ez a görcsölés. Miért a fogyatékosokkal,idősotthonokkal kezdtétek az oltást? He? Amúgy szinte vártam már ezt a hírt,hiszen magamtól is gondoltam,hogy a vírus toporzékolva várja hogy lemenjen a pénzvadászati világkiállítás(mekkora lózungok kellenek hogy szinten tartsátok a zsebtömés sebességét)majd utána azonnal támad! Vezényszóra,zengjen a kürt,szóljon a harsona. Bullshit.Úgy ahogy van az egész. Ja és jobboldali konzervatívként mitöbb sokadik generációs vadászemberként írom ezt. Nincs irány. Tanácstalan a köztársaság:(((
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!