Az elmúlt héten rekordszámú határsértőt tartóztattak fel az ország területén

2021. szeptember 13. 08:05

Csak hétvégén több mint ezerszáz határsértő ellen intézkedtek a rendőrök.

2021. szeptember 13. 08:05
null

Péntektől vasárnapig 1176 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák. A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint

pénteken 392, szombaton 424, vasárnap 330 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel

és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a katonák és rendőrök. Emellett elfogtak harminc határsértőt, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult.

Embercsempészés miatt 46 gyanúsított ellen indult eljárás

Az elmúlt héten az ország területén – az idei évben az eddigi legtöbb – 2716 határsértőt tartóztattak föl és kísértek vissza. Az előző héten – augusztus 30-tól szeptember 5-ig – a feltartóztatottak száma 2318 volt. Emellett az elmúlt héten a horvát, román, ukrán határnál és az ország belsejében elfogtak 35 határsértőt, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult. Embercsempészés miatt 46 gyanúsított ellen indult eljárás – derül ki a rendőrségi összesítésből.

(MTI)

Fotó: Wojtek RADWANSKI / AFP

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2021. szeptember 14. 06:14
Ebből a videóból https://www.youtube.com/watch?v=-OdGbyPaJ88 kiderül, hogy napi szinten száz fölötti muszlim migráns jön át a határon - RÖHÖGVE A KERÍTÉSEN - és vándorol tovább zavartalanul nyugatra, vagy ki tudja, hova. (Csak Ásotthalom térségére értve a napi száz fölötti számot). A videóban két mezőőr elkap egy csoportot, kb 13 huszonéves fekete hajú fiatalembert, sem gyermek, sem nő, sem öreg nincs köztük, kizárólag olyanok, akik hadseregbe valók. És ez csak egy "tized". A mezőőr kénytelen a szag után tájékozódni, mint egy kutya.... A videóból az is kiderül, hogy egyre erőszakosabbak a rendőrökkel. A mezőőrök tudják, hogy ezeket hiába dobják vissza Szerbiába, másnap új helyen próbálkoznak és át is jutnak. Közben köhögnek.
Mr. Sarah Kaufmann
2021. szeptember 13. 12:51
Willkommen!
Andilla
2021. szeptember 13. 10:30
Egyik szemem sír, a másik nevet: jó hír, hogy elfogják őket, rossz, hogy jönnek a "szegény, szerencsétlen, üldözöttek"...
elfújta az ellenszél
2021. szeptember 13. 09:39
Biztos Ferenc pápa szavait akarták élőben hallani arról, mennyire jó dolog a migráció
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!