Rakétákkal lőtték Libanonból Észak-Izraelt

2021. augusztus 06. 11:33

Több mint tíz rakétát lőttek Libanonból Észak-Izraelre, a Vaskupola légvédelmi rendszer azonban megsemmisítette őket.

2021. augusztus 06. 11:33
null

A Golán-fennsíkon és Észak-Galileában a hatóságok felszólították a lakosságot, hogy tartózkodjanak az óvóhelyeken. Legalább egy rakéta lakatlan izraeli területen csapódott be, a mentőszolgálat szerint nem keletkeztek károk, személyi sérülés sem történt. A hadsereg főtisztjei és a politikai vezetők helyzetértékelő megbeszélést fognak tartani az északi határon utóbbi napokban kezdődött támadások miatt.    

A libanoni lövedékeket a héber nevén Har Dov, arab nevén Séba földek nevű területre célozták, egy olyan térségre, ahol korábban már zajlottak incidensek Izrael és a Hezbollah, a libanoni radikális síita szervezet között. Ennek a területnek a hovatartozása vitatott, Izrael szerint 1967 előtt Szíriához tartozott, de a Hezbollah Libanonnak követeli.

A libanoni média a Jediót Ahronót című izraeli újság hírportálja, a ynet szerint arról számolt be, hogy a rakétákat a Libanon déli részén, Nabatijja város közelében lévő al-Arakub környékéről lőtték ki. Később izraeli repülőgépek repültek Libanon déli részére, különösen al-Arakub térsége fölé.    

Kedden három rakétát indítottak Libanonból izraeli területre, ezután az izraeli tüzérség három hullámban lőtte azokat a helyeket, ahonnan a rakétákat indították. 

Izrael 2006-ban háborút vívott a libanoni radikális síita szervezet, a Hezbollah ellen. Az északi, libanoni határ vidéke azóta többnyire csendes, de nemrégiben, július 20-án szintén kiA Golán-fennsíkon és Észak-Galileában a hatóságok felszólították a lakosságot, hogy tartózkodjanak az óvóhelyeken. Legalább egy rakéta lakatlan izraeli területen csapódott be, a mentőszolgálat szerint nem keletkeztek károk.

(MTI)

A nyitókép illusztráció: MTI/AP/Ariel Schalit

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gonterl
2021. augusztus 07. 11:51
A katyusák is rakéták. A maradékot olcsón adják-veszik. Most már mi is tudjuk, hogy mivel lövik azokat, akiket rakétáznak.
01234567890
2021. augusztus 07. 10:36
Megint itt a nemzetiszocialista @MayorAnna. Hol vannak a nyilasocska barátai @szeekely, NDAP1945? Jó kis csapat.
olajfa1
2021. augusztus 06. 15:05
Nem volt nekik elég a Damaszkuszi "véletlen" robbanás?
Krupp Skya
2021. augusztus 06. 14:20
Nálunk a szalonna avas kupola.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!