Ötemeletes falfestménnyel tiszteleg Karikó Katalin előtt a Brain Bar

2021. augusztus 23. 18:09

A budapesti Krisztina körúton készülő alkotás a szeptember 9-10-i rendezvény előestéjére készül el, megvalósulását a kormány is támogatja.

2021. augusztus 23. 18:09
null

A koronavírus elleni védőoltás kifejlesztésében meghatározó szerepet játszó Karikó Katalin arcképe mellé „A jövőt magyarok írják” jelmondat kerül majd az óriási tűzfalfestményen – közölte a Brain Bar  jövőfesztivál hétfőn az MTI-vel.

„A Brain Bar örökös célja a magyar fiatalok ambícióinak erősítése, bátorításuk a jövő aktív alakítására. Évről évre olyan példaképeket hozunk a fesztiválra, akik inspirálhatják őket ebben, néha azonban a példaképek itt járnak közöttünk. Karikó Katalin tudományos teljesítménye mellett azzal is óriási szolgálatot tesz Magyarországnak, hogy bizonyítja a következő generációnak, ott van a helyünk a 21. század megformálói között” – idézi a közlemény Böszörményi-Nagy Gergelyt, a Brain Bar alapítóját.

A Karikó Katalint ábrázoló alkotást a tűzfalfestményekben sokéves tapasztalattal rendelkező Színes Város csapata tervezte és készíti, az akció megvalósítását Magyarország kormánya is támogatja – olvasható a közleményben.

(MTI)

Fotó: MTI/Cseke Csilla

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2021. augusztus 25. 10:05
A Kerepesi úton is lesz valami? Mintha azt mondták vala, hogy /csak a füle 3 emelet/, úgy emlékszem.
..--..
2021. augusztus 24. 13:35
-zsoltkom- "Ötemeletes falfestménnyel tiszteleg Karikó Katalin előtt a Brain Bar" Még, ha egy jó minőségű freskó lenne, akkor is egy ormótlan ízlésre vall, tiszteletet így kifejezni. Hogy a kormány is részt vesz ebben a vállalkozásban kikerülhetetlenül a Fidesz tulajdonának mutatja Karikót. Megkérdezték egyáltalán, hogy mit szól ehhez Karikó? Inkább hívták volna meg vitaműsorokba 3-szor a hazai és külföldi virológusokkal együtt, hogy igaz képet kaphassunk a a Covid19 vírus hatásáról és az emberiség jövőjéről. Megvitatni Mo. szerepét a koronavírus elleni védekezést a 2-3-dik hullám alatt. Ez nagyobb tisztelet kifejezése lett volna Karikó felé és ráadásul nagyon hasznos lett volna mindannyiunknak... ha már egyszer Brain Bar profilja ilyen. https://bit.ly/3ydJiBh
Rugo
2021. augusztus 24. 08:36
Azért remélem, hogy 1-2 főfideszesnek előbb-utóbb le fog esni, hogy bármennyire is tehetséges ez a nő, mégiscsak egy amerikai üzletasszony, aki egy multi képviselője.
Párhuzamos különvélemény
2021. augusztus 23. 21:03
Azért egy fotó jöhetett volna magáról a tűzfalfestményről is...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!