Folyamatos támadás alatt a szuverenitásunk – interjú Tuzson Bence igazságügyi miniszterrel
Mi várható a soros elnökségtől az igazságügy területén? Mit gondol az uniós vitákról? Mit tehetünk Európa és hazánk versenyképességéért?
„Legyünk hiúk magunkkal szemben, ne elégedjünk meg a közepes minőséggel!” – vallja a magyar konyháról Széll Tamás séf, aki 2016-ban csapatával megnyerte a Bocuse d’Or európai döntőjét. A Michelin-csillagos Stand és a Stand25 tulajdonosával pályafutásáról, gasztroforradalomról és slambuckészítésről is beszélgettünk.
Kacsoh Dániel interjúja a Mandiner Útravaló különszámából
Széll Tamás (1982) szakács, konyhafőnök. A budapesti Onyx étterem konyhájával Szulló Szabina executive chef mellett 2011-ben Michelin-csillagot szerzett. 2016-ban megnyerte a Bocuse d’Or szakácsverseny európai döntőjét. Stand nevű fine dining éttermüket 2019 márciusában szintén Michelin-csillaggal tüntették ki.
***
Emlékszik az első ahaélményére a főzéssel kapcsolatban?
Szerintem a mi szakmánkban nincs olyan, hogy valami rögtön, elsőre sikerül.
Akkor milyen emlékezetes ételt tud említeni a kezdetekből, amelyet másoknak készített?
Otthon sok ilyen fogás volt. Most hirtelen a tejberizs jut eszembe, csakhogy nem melegen, fahéjjal és kakaóval elkészítve, hanem hidegen, sok gyümölccsel, tejszínhabbal lazítva. Emlékszem, ez akkoriban kifejezetten új dolognak számított.
Nagyanyám is így csinálta.
Tök jó. Nálunk sajnos inkább a klasszikus, menzás recept ment. Mindenesetre egy nagyobb nyári családi összejövetelhez ennek kapcsán igazi sikerélményem kapcsolódik. Persze bográcsozni is szerettem mindig, a szabad ég alatt sütögetni – ehhez a műfajhoz szintén rengeteg kezdeti élmény köthető.