Lengyelország kerítést épít a fehérorosz határon

2021. augusztus 23. 17:49

Lengyelország két és fél méter magas kerítést épít a fehérorosz határon a magyar-szerb határszakasz kerítésének mintájára, és kétezerre emeli a határvédő katonák létszámát.

2021. augusztus 23. 17:49
null

Az észak-lengyelországi, a határhoz közeli Kopczany községben szervezett sajtóértekezleten a lengyel nemzetvédelmi miniszter, Mariusz Blaszczak közölte:

Az új szögesdrót-kerítés építését még ezen a héten megkezdik,

mégpedig a júliustól már épülő, jelenleg 130 kilométer hosszú, egyszerű szögesdrót-tekercsekből álló akadályvonal mentén. A miniszter hangsúlyozta: Fehéroroszország felől „hibrid támadás” irányul Lengyelország ellen, az újabb migrációs válság elindítására tett próbáról van szó. A jelenlegi helyzetet Blaszczak összehasonlította a 2015-ös válsággal, a nyugat-balkáni migrációs útvonal kialakulásával.

(MTI)

A kép illusztráció. Fotó forrása: MTI/Rosta Tibor

 

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sincero
2021. augusztus 24. 01:27
Szerintem egy alagutat kellene fúrni Lengyelország alatt Belorussziából Németországba, ahol a migránsok minden további nélkül szabadon áthaladhatnának, mert úgysem akarnak gagyi országokban letelepedni - a németek és a tőlük északra-nyugatra-délre lévő országok viszont kitárt karral várják őket.
briganti
2021. augusztus 23. 22:37
A politikai vetülettől függetlenül Lengyelország akkor épít kerítést amikor akar. Az EU-s csőcseléknek semmi köze hozzá! Ez az alap!
enes
2021. augusztus 23. 21:39
Egy újabb "atom" már nem számít.
Sincero
2021. augusztus 23. 21:17
A leomlott berlini fal sorra szüli gyermekeit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!