Kötter Tamás szerint Karácsony most az egyetemi tanárok bérével kapcsolatban hazudik

2021. augusztus 11. 10:04

Az író Facebook-bejegyzésében hangsúlyozza: „Karácsony képességeit jól mutatja, hogy a felsőoktatásban eltöltött évek alatt sem sikerült megértenie a működést.”

2021. augusztus 11. 10:04
null

Kötter Tamás Facebook-oldalán reagált a főpolgármester keddi bejegyzésére, amelyben többek között azt állította, hogy az egyetemi tanárok átlagfizetése 192 ezer forint. A jogász szerint az „egyetemi tanár” kifejezés nem az egyetemi szférában oktatói tevékenységet végzők gyűjtőfagalma, a felsőoktatási oktatói munkakörök csúcsa az egyetemi tanári pozíció.

Karácsony képességeit jól mutatja, hogy a felsőoktatásban eltöltött évek alatt sem sikerült megértenie a működést.”

Ahogy Kötter Tamás fogalmaz: „a habilitáció és hosszú oktatói tapasztalat mellett kiemelkedő, iskolateremtő tudományos teljesítmény is követelmény a cím birtoklásához.” Kötter kiemeli, hogy természetesen emelkedhetnének a bérek, viszont az oktatók jelentős részének több tételből jön össze a havi bevétele. Az átlag munkabér kiemelése nem ad valós képet a szereplők anyagi megbecsültségéről.

„Karácsony képességeit jól mutatja, hogy a felsőoktatásban eltöltött évek alatt sem sikerült megértenie a működést. Elképesztő, hogy az ellenzéki oldal 12 év után ennyire jutott” – zárja bejegyzését az Kötter Tamás.

Fotó: Földházi Árpád

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bandi0723
2021. augusztus 11. 15:56
Most tényleg. Mi a búbánatos köze van, ennek a túl iskolázott mindenhez is értő főpolginak ehhez? Valaki magyarázza már el!
szürkeSzarvas
2021. augusztus 11. 11:41
A Gáljé tudta rosszul-aki a Gerinek leirja,mit kell mondani.
states
2021. augusztus 11. 11:39
Hát ahol balfaszgeri adjunktus lehetett...
pollip
2021. augusztus 11. 11:31
Direkt csinálják. Lassan minden napra jut egy hazugság. Az a jó, ha gyorsan érkezik a cáfolat. A kisposták bezárásáról szóló Jakab hazugság sokára lett megcáfolva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!