Csak nem akar elvásni az a veres csillag!

2021. augusztus 27. 22:53

Vannak olyanok Nyugat-Európában, akik úgy gondolják, Sztálin védelmében fel kell lépniük.

2021. augusztus 27. 22:53
null
Farkas Vajk

„Nos, ma az európai értékek és a kommunizmus áldozatai iránti részvét oly erősen hatják át Nyugat-Európát, hogy pár napja, augusztus 23-án, amikor a totalitárius diktatúrák (beleértve a Sztálini terrort is) több millió áldozatára emlékeztünk, többen úgy gondolták, Sztálint kell éltetniük. Történt ez Spanyolország harmadik legnagyobb városában, Valenciában. A Városháza erkélyére pár kommunista aktivista egy több méteres Molinót helyezett ki, amelyen Sztálin, az ötágú vörös csillag, sarló és kalapács volt látható – ahogyan azt a kommunista mitológia megkívánja –, s nagybetűkkel a felirat: »Sztálin védelmében«. Miután elkészültek a fotók, a biztonságiak elánnal kérték az aktivistákat, hogy szedjék le a molinót. Leszedték. Gyomorforgató kegyeletsértés! S egy olyan Európában, amely valódi értékekre épül, ezt követően sorra követték volna egymást az elítélő szavak. A városi, a spanyol és az európai politika egyemberként ítélte volna el a cselekedetet, fejezte volna ki együttérzését az áldozatok hozzátartozóinak és elmondták volna, »Európában nem lehet összekacsintani a kommunizmussal«, »Sztálin és amit képviselt az a történelem szemétdombjára való«, az »európai demokratikus értékek nem tűrik meg tömeggyilkosok éltetését«. Egy valódi értékeket védő EU-ban legerősebben Věra Jourová, az európai értékekért felelős európai biztos ítélte volna el a történteket. Ha a Holokauszt Nemzetközi Emléknapján bárki megpróbálta volna Hitlert védeni, az valami hasonló láncreakciót váltott volna ki. S az a helyes, ha ilyen reakciót vált ki. (Csak bízni tudunk abban, hogy az arab hátterű migráció miatt átformálódó nyugat-európai társadalmak legalább ebben nem adják fel az értékeiket, elveiket.)

Ehhez képest most mi történt? A spanyol jobboldal elítélte az esetet és annak kivizsgálását követelte. A baloldali-szélsőbaloldali városi és tartományi vezetés nem tulajdonított nagy jelentőséget az esetnek. Természetesen a spanyol kormány hallgat. Utóbbi azért nem meglepő, mert a kisebbik spanyol kormánypárt egy virtigli kommunista párt, amely olyan kommunista diktatúrákkal ápol kapcsolatokat, mint Venezuela vagy Kuba. Igaz, ezeket nem tartja diktatúrának. (Nagy volt az európai felháborodás, amikor Spanyolországban olyan kormány alakult, amelynek része lett a szélsőbaloldali Podemos – ja nem, ilyen sem volt.) És persze Brüsszel is hallgat, de hát mit várjon az ember egy olyan közegtől, amelyet magát is foglyul ejtette az újhullámos kulturális marxizmus.”

Fotó: SERGEY SVETLITSKIY / AFP

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
duzur
2021. augusztus 28. 16:27
Miközben Kínában, egyre erösebben terelik már a diákokat is a Kommunista ideológia felé...
tintapaca
2021. augusztus 28. 10:23
Tényszerű megállapításaimról az alábbi jelentést adom. 1. Lenin a németek pártfogoltja volt, és lehetővé tette a, hogy a németek az I. világháború kleti lezárását követően, a nyugati fronton még két évig kitartsanak. 2. Trockijról és társairól - Buharin, Zinovjev - nem tudjuk, hogy kiket képviseltek volna, ha hatalomra jutnak. 3. Sztálin az orosz impérium legjobb hagyományait követve, megszilárdította a diktatúrájának gazdasági, katonai és politikai alapjait, óriási véráldozatok árán. Megynyerte a második világháborút a Nyugatnak és az oroszoknak 20 millió halott árán. Mindeközben versenyben tartotta a két globállis világhatalom - USA, Nagy-Britannia - mellett a Szovjetúniót azzal, hogy ato mhatalommá tette. Majd később űrhatalommá tették utódai. 4. Mindez a Nyugat, és főleg az angolszász szempontból roppant elítélendő, s főleg az, hogy nem sikerült Oroszország javait és nyersanyagkincseit megszerezni, pedig Napóleon óta ez a törekvésük. Teljesen antidemokratikus és diktatórikus, és elítélendő hogy az orosz nép gyakorol ellenőrzést országa javai felett, és húzza hasznait! Tegyük az orosz birodalom elmúlt kétszáz évének történelmét Nagy Britannia és az USA történelme mellé, ismerjük meg a tényeket, és akkor lehet érdemben beszélni Sztálinról, az indiánirtó, más országok ellen demokráciaexportot hirdető amerikai elnökökről, Churchillről, et cetera.
Magyarok Pásztora
2021. augusztus 28. 07:28
Bennünket mindig átbaszott a nyugat.
states
2021. augusztus 28. 06:50
Spanyolország? Itt van nekünk az úgynevezett ellenzékünk, ahol az ifjú leninfiúktól a kivénhedt komcsikig minden megtalálható.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!